Израелски бизнесмен поискал 1 млн. долара, за да убие Бенямин Нетаняху (ВИДЕО)
Високопоставен служител на израелското разузнаване „Шин Бет“ описа случая като „много сериозен“
Бихте ли го пробвали?
Има много хора, които са любители на сирената, но дори те едва ли биха опитали най-опасното сирене.
Обявено за „най-опасното сирене“ в света от Световните рекорди на Гинес през 2009 г., casu marzu е кремообразно сирене от Сардиния, направено от две основни съставки: овче мляко и живи червеи. Всяко сирене се прави чрез нагряване на мляко и добавяне на бактериални култури, за да се подпомогне ферментирането му, но в случая с casu marzu вие ядете ферментацията, докато се случва.
Местните фермери в Сардиния ползват обикновено пекорино, в което слагат ларви. След това червеите се излюпват и ферментират сиренето, превръщайки го в меко, кремообразно лакомство.
Casu marzu е забранен за търговска продажба поради потенциалния риск от причиняване на чревна миаза. Ако ларвите навлязат в храносмилателната ви система, възможно е те да снесат собствените си яйца в стомашно-чревния ви тракт, което може да доведе до симптоми като повръщане, диария и коремна болка.
Въпреки че яденето на casu marzu е свързано с риск, жителите на Сардиния го ядат от векове, като някои местни вярват, че то дори действа като афродизиак.
Сега все още остава въпросът какъв всъщност е вкусът на casu marzu? Според хората, които го ядат сиренето е силно, като наподобява пармезан.
Световноизвестният готвач Гордън Рамзи пък описа деликатеса като леко кисел в епизод от сезон 4 на The F Word.
Високопоставен служител на израелското разузнаване „Шин Бет“ описа случая като „много сериозен“
Според тази банка има опасност от измами с клонирани гласве
Това коментира служебният регионален министър Виолета Коритарова