1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

За 8 евро: TikTok и Temu изтеглят евтини печки заради риск от пожар

За 8 евро: TikTok и Temu изтеглят евтини печки заради риск от пожар

Някои инфлуенсъри също препоръчват тези печки

TikTok и Temu изтеглиха евтини електрически печки от своите онлайн магазини след Which? след като установиха, че електрическите уреди могат да експлодират или да предизвикат пожари вкъщи, казва BBC.

Потребителска група тества осем електрически печки, най-евтината, от които е 8,43 евро, и установи, че повечето не отговарят на стандартите за безопасност. В доклада на експертната група се казва, че уредите, някои от които са популяризирани от инфлуенсъри в TikTok, представляват „сериозен риск за безопасността“ на потребителите.

TikTok и Temu казаха, че безопасността на клиентите е техен приоритет.

Въпреки че и двете компании премахват артикулите от продажба, Which? установяват, че оттогава на тяхно място са се появили повече подобни обяви.

Temu и TikTok, чрез своята платформа Shop, се очертаха като конкуренти на по-утвърдените онлайн магазини като Amazon и eBay, като милиони купувачи от Великобритания и ЕС се обръщат към тях за по-достъпни продукти.

„Евтините електрически нагреватели са примамлива покупка за потребителите, изпитващи затруднения през студените зимни месеци, но последните ни тестове разкриха, че моделите, продавани в TikTok и Temu, представляват сериозен риск за безопасността и трябва да се избягват на всяка цена“, каза Сю Дейвис, ръководител на политиката за защита на потребителите на Which?.

TikTok Shop е част от приложението за споделяне на видео, като продуктите, налични в него, често се появяват във видеоклиповете на създателите в платформата.

Лесли Ръд, главен изпълнителен директор на Electrical Safety First, призова инфлуенсърите да поемат отговорност за действията си, защото „морално задължение“ да гарантират, че продуктите, които препоръчват на последователите, са безопасни.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Ню Йорк съди TikTok, Facebook и YouTube за предполагаемо увреждане на психичното здраве на децата

Ню Йорк съди TikTok, Facebook и YouTube за предполагаемо увреждане на психичното здраве на децата

В иска се твърди, че те съзнателно "проектират, разработват, произвеждат, управляват, популяризират, разпространяват и продават своите платформи, за да привличат, улавят и пристрастяват младежи, с минимален родителски контрол"

Галерии