1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

След потопа в Дубай: 30 хил. багажа са още на летището

След потопа в Дубай: 30 хил. багажа са още на летището

На второто най-натоварено летище в света са били отменени общо 1478 полета

 

Най-голямата авиокомпания в Близкия изток Emirates все още се опитва да върне 30 000 останали багажа на клиентите, засегнати от проливните дъждове и наводненията, които спряха работата на летището в Дубай миналата седмица, съобщава Business Insider. 

През уикенда президентът на авиокомпанията, Тим Кларк, призна, че реакцията на Emirates по отношение на прекъсването е била "далеч от перфектна" и се извини на клиентите. 

Снимка: Reuters

"Бих искал да поднеса най-искрените си извинения на всеки клиент, чиито планове за пътуване бяха нарушени през това време", написа Кларк в отворено писмо. 

Наричайки предишната седмица "една от най-трудните за Emirates в оперативно отношение", той заяви, че авиокомпанията е била принудена да отмени близо 400 полета и да отложи много повече след бурите, които донесоха най-високите валежи в региона от 75 години насам.

"Наводнените пътища попречиха на клиентите, пилотите, кабинния екипаж и служителите на летището да достигнат до летището, както и на придвижването на основни доставки като храна и други удобства за полетите", пише Кларк.

Снимка: Reuters

По данни на Reuters на второто най-натоварено летище в света са били отменени общо 1478 полета

Докато самолетите останаха блокирани на наводнените пътеки за рулиране, потопените пътища около летището оставиха някои пътници блокирани на летището.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии