1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Опустошени домове, хаос с полетите - Дубай смята щетите от пороя (ВИДЕО)

Опустошени домове, хаос с полетите - Дубай смята щетите от пороя (ВИДЕО)

Президентът наредил да се оценят щетите и да се осигури подкрепа на семействата, засегнати от бурята

Дубай се опитва да се справи последиците от опустошителните наводнения след пороя във вторник. Екипи чистят задръстените от вода пътища, а хората оценяват щетите по домовете и предприятията си. Международното летище в Дубай, основен туристически център, се бори да изчисти натрупаните полети, пише Reuters.

Дъждовете бяха най-тежките за държавата от Персийския залив. Наводненията блокираха жители в трафика, офиси и домове. Много от тях съобщиха за течове в домовете си, докато кадри, разпространени в социалните медии, показват, че моловете са препълнени с вода, изливаща се от покривите.

Движението остана силно затруднено. В Дубай някои превозни средства, включително автобуси, бяха почти изцяло потопени във вода. На бензиностанциите се извиха дълги опашки.

Летището съобщи в четвъртък сутринта, че е възобновило приема на входящи полети на Терминал 1, използван от чуждестранни превозвачи, но че полетите продължават да бъдат отлагани и прекъсвани.

Снимка: Reuters

Бурята, която връхлетя съседен Оман в неделя, връхлетя ОАЕ във вторник, наводнявайки пътища и домове причинявайки часове задръстване. Съобщава се за един загинал в ОАЕ и за 20 в Оман.

Властите също така казаха на държавни служители и студенти да си останат вкъщи, докато подгизналите пътища се разчистят. 

Услугите за доставка в Дубай, където жителите са свикнали да поръчват всичко с едно натискане на бутон, бавно започнаха да се връщат към нормална работа, след като почти не работеха в продължение на два дни.

Валежите са рядкост в ОАЕ и на други места на Арабския полуостров, който обикновено е известен със сухия си пустинен климат. Летните температури на въздуха могат да скочат над 50 градуса по Целзий.

Президентът Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян каза в изявление, че е наредил на властите да оценят щетите и да осигурят подкрепа на семействата, засегнати от бурята.

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии