Авиокомпания иска да премахне гишетата за чекиране и хартиените бордни карти

Свят

Силно се препоръчва на пътниците да се регистрират за своя полет онлайн или с приложението

 

Шефът на Ryanair обяви намерението си до месеци да премахне хартиените бордни карти и да премахне гишетата за чекиране на летището. Пътниците ще трябва да се чекират онлайн или в приложението, преди да пристигнат на летището, тъй като Майкъл О'Лиъри се стреми да премахне бюрата от май, съобщават от The Irish News.

Дигитализация на пътуването 

Снимка: Ладислав Цветков

Пътуващите силно се насърчават да се регистрират за полета си онлайн или с приложението с тези, които не успеят, с такса от 55 евро на летището. Говорейки на пресконференция в Дъблин днес, изпълнителният директор на нискобюджетната авиокомпания каза, че ще се отърве от гишетата за билети и след това „няма причина да таксуваме хората за чекиране на летището“. Това означава, че всеки пътник, който не притежава смартфон, няма да може да се качи на полет на Ryanair.

 

„Искаме да се отървем от летищните проверки. Работим за това от 1 май всичко да бъде направено в приложението, вече нищо няма да бъде на хартия“, казва О'Лиъри. 

Снимка: iStock

Той добави, че вече има въведени процедури, ако батерията на телефона се изтощи и хората не могат да получат достъп до информацията за резервацията си.

„Ако батерията ви се изтощи, имаме вашето място и паспорт и можем да направим това на изходите за качване в момента.

О'Лиъри каза, че в момента 60% от пътниците използват приложението и той очаква това да нарасне до 80% до края на годината. До май клиентите няма да имат друг избор, освен да го използват.

 

Мога ли да използвам екранна снимка на моята бордна карта на Ryanair?

Снимка: iStock

Ryanair препоръчва на пътниците да използват приложението и неговите „мобилни карти“, а не да използват екранна снимка на бордната карта. Екранните снимки могат да бъдат по-малко надеждни при сканиране.

Но ако пътниците искат да запазят екранна снимка като резервно копие, в случай на изтощена батерия, лоша интернет връзка или да я изпратят на приятел, който да я запази от тяхно име, важно е да се уверят, че цялата информация е включена в снимката. В това са включени номер на полет, пълен QR код, име, номер на седалка и т.н. Трябва също да се уверите, че екранът на телефона ви е на пълна „яркост“, за да осигурите най-добрия шанс той да сканира правилно.

 

Имам ли нужда от достъп до интернет, за да покажа бордната си карта на Ryanair на летището?

Не. Ще ви трябва достъп до интернет, за да получите бордната карта, но след това тя може да бъде изтеглена на вашия телефон. Можете да покажете бордната карта на летището, дори и да нямате достъп до интернет.

 

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст