Разкриха, че заведение в Германия доставяло кокаин заедно с „Пица №40“

Свят

Каква е била цената на специалната поръчка от пицарията

 

Германската полиция разби пицария в град Дюселдорф, която доставя кокаин, когато клиенти поискат "Пица №40" от менюто.

Според криминални инспектори, цитирани от ДПА, това е била една от най-продаваните пици. 

Полицията е била уведомена за първи път за подозрителни дейности от инспектори по храните през март, когато служители на отдела за наркотици започват да наблюдават ресторанта. Те откриват защо "пица номер 40" е толкова популярна.

Когато полицията обградила апартамента на управителя на пицарията, 36-годишният мъж изхвърлил торба с наркотици през прозореца, която „паднала право в ръцете на полицейските служители“, каза полицията в Дюселдорф. Тя включвала 1,6 килограма кокаин, 400 грама канабис и 268 000 евро в брой.

 

Полицията казва, че управителят на ресторанта, който е освободен от ареста след няколко дни, скоро възобновява бизнеса си и отново започва да продава "пица номер 40" с кокаин. Това дава възможност на следователите да разгледат веригата за доставки и след няколко седмици около 150 полицаи разбиват цяла група за наркотици в Западна Германия, арестуват трима заподозрени, включително 22-годишния ръководител на наркооперацията.

По това време властите се натъкнали на две плантации с канабис в близките Мьонхенгладбах и Солинген със съответно 300 и 60 растения. Откриват също режещи и пробождащи оръжия, както и пари в брой и скъпи часовници, предаде ДПА.

От полицията не съобщават каква е цената на специалната поръчка от пицарията.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст