1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Основни храни във Великобритания поскъпнаха с 80%

Свят

Кои продукти са най-скъпи?

Във Великобритания цената на основни храни като сирене чедър, бял хляб и свински колбаси е скочила с до 80% в някои магазини през последната година, което е поредно доказателство за това как инфлацията удря най-силно хората с най-ниски доходи.

Овесената каша оглавява класацията средно за увеличени цени в потребителската кошница от основни продукти на потребителската група Which?, следвана от обезмасленото мляко и сиренето чедър.

В някои от големите вериги супермаркети като Asda и Tesco за определени видове сирене чедър увеличението е от порядъка на 80%.

Сю Дейвис, ръководител на отдела за хранителната политика в Which?, заяви, че последното проучване на храните и напитките в супермаркетите рисува мрачна картина за милиони домакинства, някои от които вече се лишават от нормално хранене, за това как инфлацията влияе върху цените по рафтовете на супермаркетите, като най-бедните отново усещат най-осезателно тежестта на кризата с растящите разходи за живот.

Тя смята, че въпреки че проблемите по хранителната верига влияят върху цените, супермаркетите имат възможности да направят повече в подкрепа на хората, така че те да имат по-лесен достъп до основните храни.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5