1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Опашки на бензиностанциите във Ватикана: Граждани на Рим се редят за евтино гориво

Свят

Преди бензинът там струваше наполовина, но след споразумение между Италия и Ватикана, разликата бе намалена

В Италия цената за литър бензин достига до 2 евро и поради тази причина в Рим предпочитат да зареждат на бензиностанциите на Ватикана, предава "Хоризонт". 

Според местните медии напоследък опашките на бензиностанциите на Ватикана са нараснали значително. 

Снимка: iStock
Най-големи са те от двете страни на пътя към хълма Джаниколо където е една от тях. Общо те са 5, две от които са сред стените на Папската държава, а останалите три извън нея. На тях автомобилните горива са с около 0,30 евро по-евтини отколкото на италианските бензиностанции. На ватиканските обаче, може да зареждат само притежатели на специални карти.

Това са служители на Светия престол и техните роднини, като всяко домакинство е с право да регистрира само две коли. Право да зареждат имат и имащите търговски и други отношения с Ватикана.

Снимка: Reuters

Преди години бензинът там струваше дори наполовина, отколкото в Рим, но след  споразумение между Италия и Ватикана, разликата бе намалена, за да се избегне прекомерната конкуренция.

В Италия на цената на автомобилните горива, която през август нарасна, тежат най-много акцизите. За момента правителството не предвижда да ги намали.

А колко са цените на  горивата у нас: 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии