1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Нови ограничения за емисиите от превозни средства - какво се споразумя ЕС?

Свят

С новите правила за първи път се въвеждат и ограничения за износването на спирачките и гумите

Преговарящи от Европейския парламент и страните членки на ЕС се споразумяха за нови пределни стойности за емисиите от автомобили, автобуси и други превозни средства, наречени "Стандарти Евро 7", предаде ДПА, информира БТА. 

С новите правила за първи път се въвеждат и ограничения за износването на спирачките и гумите.

Преразглеждането на съществуващите ограничения се основава на предложение на Европейската комисия за намаляване на отделяните от превозните средства вещества, които са вредни за околната среда и здравето. Договорените нови лимити обаче са по-малко амбициозни от първоначалното предложение на Комисията

За първи път "евростандартите" на ЕС за емисиите от превозни средства ще обхващат не само отработените газове, като азотните оксиди, но и други замърсители, като например ултрафините частици, които се причиняват от износването на гумите или спирачките. Това означава, че за електрическите превозни средства и превозните средства с водородно задвижване също ще се прилагат стандартите "Евро 7". 

Страните членки от ЕС и Европейският парламент все още не са одобрили споразумението официално, но това се счита само за формалност, отбелязва ДПА.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии