1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Няма интернет: Как изглеждат новите офиси на Google

Няма интернет: Как изглеждат новите офиси на Google
 

Мениджърите са насърчавали работниците да се разхождат навън или да сядат в съседното кафене, където Wi-Fi сигналът е по-силен

Google изтъква безбройните иновации в първата сграда, изцяло проектирана и построена от уеб гиганта, като дори премества работниците си в нея, за да се съсредоточи върху най-високопоставения си проект: генеративен изкуствен интелект. 

Снимка: Reuters

Но някои казват, че биха желали иновациите да включват приличен Wi-Fi.
Според шестима души, запознати с въпроса, сградата "Бей Вю", разположена в централата на Alphabet (GOOGL.O) в Маунтин Вю, Калифорния, от месеци страда от нефункциониращ или в най-добрия случай от нередовен Wi-Fi, съобщава Reuters. 

Неговите работни пространства за съвместна работа с накланящи се столове не са подходящи за екипи, които носят лаптопи, тъй като работниците трябва да се включат към кабелите за Ethernet на бюрата си, за да получат постоянна интернет услуга. 

Някои от тях се справят, като използват телефоните си като "hotspot".
Компанията рекламира новата сграда и заобикалящия я кампус в гланцирана книга от 229 страници, в която се изтъкват нейните авангардни характеристики, като "интериор на Google" и "среда, в която всеки разполага с инструментите, необходими за постигане на успех". 

Снимка: Reuters

Но говорителка на Google призна, че "имали проблеми с Wi-Fi връзката в Бей Вю". Тя каза, че Google "е направила няколко подобрения, за да се справи с проблема" и компанията се надява да го отстрани през следващите седмици. 

Според един от инженерите по изкуствен интелект, назначен в сградата, в която се помещават и членове на рекламния екип, проблемният Wi-Fi не е помогнал на Google да се върне в офиса три дни в седмицата.

Снимка: Reuters

"Човек би си помислил, че водещата интернет компания в света ще се справи с това", каза той. 

Мениджърите са насърчавали работниците да се разхождат навън или да сядат в съседното кафене, където Wi-Fi сигналът е по-силен. На някои от тях неотдавна бяха издадени нови лаптопи с по-мощни Wi-Fi чипове.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии