iPhone с ново предупреждение: Не въвеждайте тези знаци в телефона си

Този текст ще доведе до срив на вашето устройство

 

Очевидно можете да сринете потребителския интерфейс на Apple. Това научават изследователи по сигурността, след като откриват бъг в системата. Новото препудпреждение към потребителите на iPhone идва от TechCrunch, които първи откриват грешката, съобщава Forbes.

Как да активирате бъга?

Снимка: Reuters

Ако искате напълно да блокирате телефона си, всичко, което трябва да направите, е да въведете тези четири знака „”:: във вашето устройство.

„Плъзнете наляво покрай всичките страници на началния екран, за да стигнете до библиотеката с приложения. След това потърсете „”::” в търсачката. Ако решите да го правите, то ще е на ваша отговорност“, казват изследователи по сигурността.

 

Грешката може да срине iPhone-а, когато знаците се въведат и в лентата за търсене в приложението „Настройки“. Когато грешката се задейства началният екран ще се бъгне и директно ще ви върне към заключен екран.  В някои случаи екранът започва да премигва и става черен.

Има ли други знаци, които водят до грешка?

Снимка: Reuters

При по-внимателна проверка потребителите на iPhone откриват, че грешката може да се задейства от някой, който напише три знака „”: последвани от всеки друг знак. Единственият начин за задействане на грешката е потребителят ръчно да въведе знаците в своя iPhone. Това означава, че няма риск за сигурността. По-скоро ще си докарате доста проблеми на главата, ако по невнимание въведете конкретна последователност от знаци.

Снимка: Reuters

Като потребители не може да направим нищо друго освен да внимаваме какво въвеждаме в телефоните си и да чакаме Apple да оправи проблема. Изглежда, че идва друга актуализация на iPhone преди пристигането на iOS 18 следващия месец, което може да смаже този бъг заедно с други проблеми и пропуски в сигурността.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст