1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Мъж плати $200 за една нощувка в емблематичен хотел, живя там 5 години

Свят

Той дори опитал да начисли наем на друг човек в сградата

 

Нюйоркчанин живее успешно в емблематичната сграда на хотел "Ню Йоркър" в продължение на половин десетилетие, без да плаща нито цент наем.

Полицията арестува Мики Барето през февруари и му повдигна обвинение за подаване на фалшиви документи за собственост, след като се опитал да претендира за собственост на хотела, съобщават от Окръжната прокуратура в Манхатън, пише Business Insider. 

Емблематичният хотел New Yorker в Ню Йорк

Според прокурорите Барето е заобиколил плащания на наем на стойност хиляди долари, като се е възползвал от малко известен местен закон за жилищата, а след това се е опитал да начисли наем на друг наемател в сградата. 

 

"Както се твърди, Мики Барето многократно и с измама е претендирал за собствеността на една от най-емблематичните забележителности на града - хотел "Ню Йоркър", казва в изявление Алвин Браг, окръжен прокурор на Манхатън.

Снимка: Booking.com

Срещу Барето са повдигнати 24 обвинения, включително 14 обвинения в измама. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на няколко години затвор, съобщи The New York Times. 

Пребиваването на Барето в прочутия хотел - който в разцвета си е приемал много високопоставени лица и знаменитости, включително Мохамед Али и Джон Ф. Кенеди - датира от 2018 г., когато той за първи път научава за Кодекса за стабилизиране на наемите в Ню Йорк. Този закон предоставя на наемателите, които живеят в отделни стаи в сгради, построени преди 1969 г., правото да поискат шестмесечен наем.

Снимка: Booking.com

След като остава в стая 2565 за една нощ на обща стойност 200,57 щатски долара, Барето решава, че в действителност е наемател. Въпреки това, когато Барето поискал шестмесечен наем от хотела, той бил незабавно помолен да напусне. 

Барето - преселил се от Калифорния, склонен към теории на конспирацията, който според "Ню Йорк Таймс" твърди, че е лидер на племенна общност, основана в Бразилия, - отказва да приеме "не" като отговор. 

През 2018 г. Барето съди Асоциацията на Светия дух за обединение на световното християнство, която купува хотел "Ню Йоркър" през 1976 г. Въпреки първоначалния отказ на съдията, делото ескалира до Върховния съд на щата. В крайна сметка Барето печели жалбата си задочно, тъй като собствениците на сградата не се явяват на делото. Хотелът е осъден да даде ключ на Барето, но двете страни така и не се споразумяват за условията на наема. Тъй като не можеше да бъде изселен, той живееше в хотела без наем. 

Снимка: Booking.com

През юли съдия отсъжда в полза на хотела, като се позовава на факта, че Барето не е подписал договор за наем или не е плащал наем, съобщава Times.

Прокуратурата заяви, че в продължение на години Барето се е представял фалшиво за собственик на хотела и се е опитвал да извлече печалба от сградата, включително да регистрира хотела на свое име в градския отдел за опазване на околната среда като част от усилията да получи контрол върху банковите сметки на хотела. 

През 2019 г. Църквата на обединението съди Барето за това, че се е представил за собственик на хотела в LinkedIn и е качил фалшив нотариален акт на градския уебсайт. Делото е в ход, а междувременно на Барето е наредено да спре да твърди, че е собственик на сградата.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии