Мъж намери откраднатото си Ferrari, благодарение на забравените в колата слушалки AirPods

Функцията на Apple „Find My“ е помогнала на безброй хора да намерят изгубените си устройства

 

Всички сме чували за невероятната функция на Apple „Find My“, която е помогнала на безброй хора да намерят изгубените си устройства. Но понякога тази технология надхвърля просто намирането на загубен iPhone или AirPods – тя може да проследи нещо толкова екстравагантно като откраднато Ferrari.

Да, правилно прочетохте. В скорошен случай мъж в Кънектикът проследи откраднатото си Ferrari, струващо колосалните 5 крори рупии (около 575 000 долара), използвайки само чифт AirPods, които случайно остави в колата, според доклад на 9to5 Mac. Тази история показва колко полезна може да бъде технологията на Apple, дори когато най-малко я очаквате, пише India Today.

Всичко започна в тихия град Гринуич, Кънектикът, където мъж паркира чисто новото си Ferrari от 2023 г., без да подозира какво ще се случи. Крадец е хвърлил око на колата и в крайна сметка я е откраднал.

 

Без да знае крадеца обаче, собственикът е оставил AirPods в колата, което се оказва щастлива грешка. Веднага щом собственикът разбра какво се е случило, той използва функцията „Find My“ на своя iPhone, за да проследи местоположението на своите AirPods, надявайки се, че все още са в откраднатата кола.

AirPods изпращали сигнали, водещи собственика до бензиностанция на Южна главна улица в Уотърбъри. Той бързо алармирал местната полиция, която открила ферарито паркирано на бензиностанцията. Крадецът тръгна да бяга когато видя, че властите се приближават, но полицията успя да го арестува.

Функцията „Find My“ на Apple винаги е била спасител за хора, които са склонни да загубят устройствата си, но тази история извежда нейната полезност на съвсем ново ниво. AirPods, които струват само малка част от цената на Ferrari, бяха ключа към откриването на откраднатото превозно средство. Функцията Find My работи, като позволява на потребителите да проследяват местоположението на своите Apple устройства в реално време чрез своя акаунт в iCloud, което я прави удобен инструмент за повече от просто намиране на изгубени джаджи.

 

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст