1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Летен хаос на летище Гетуик - 1000 работници излизат на протест

Свят

Стачните действия ще засегнат пътниците, летящи с British Airways, Easyjet, Ryanair, TUI, Westjet и Wizz Air

Пътуващите са изправени пред летен хаос на летище Гетуик, след като персоналът се зарече да напусне през някои от най-натоварените периоди от годината, пише Telegraph. 

Сред служителите, изразили стачна готовност, са превозвачи на багаж, работници на рампи и персонал за регистрация. Те ще започнат осемдневна стачка през този месец, заради спор за заплащане, обяви синдикатът Unite.

Снимка: Reuters

Те ще стачкуват първоначално за четири дни, започвайки от петък, 28 юли до вторник, 1 август. След това още четири дни от петък, 4 август, до вторник, 8 август, се казва в съобщение.

Стачните действия ще засегнат пътниците, летящи с British Airways, Easyjet, Ryanair, TUI, Westjet и Wizz Air. 

Синдикатът обяви, че работниците обикновено печелят по-малко от 12 британски лири на час, „въпреки че изпълняват изключително взискателни и критични за безопасността роли“.

Снимка: EPA

„Стачните действия неизбежно ще причинят сериозни закъснения, смущения и анулации в операциите на Гетуик", казват от синдиката.

Говорител на летище Гетуик коментира: „Ние ще подкрепим нашите авиокомпании с техните планове за извънредни ситуации, за да гарантираме, че полетите се изпълняват по разписание.“

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии