Куче за 150 хил. долара - новият символ на богатите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Очаква се през следващите години цената му да се повиши още повече

 

Според списание New York Magazine има ново куче - символ на статуса за най-богатите. И то дори не се побира в чанта. 

 

Това е куче за охрана - по-конкретно куче за охрана, обучено от Svalinn, базирана в Монтана организация за развъждане и обучение, която е специализирана в "кучета за защита". (На нейния уебсайт се казва, че тя избягва негативната конотация на термина "куче за нападение").

Кучетата от породата Svalinn се отглеждат като смес от немски овчарки, холандски овчарки и белгийски малиноа в ранчо в Монтана. Всяко от тях струва около 150 000 долара. (Бен Райдър Хау от списание New York Magazine разговаря с двойка, която притежава две от тях, и се казва, че кучетата са също така лоялни и приятелски настроени, а не само за охрана.) 

 

Но може би си заслужава да купите сега - представител на Svalinn заяви пред Business Insider, че очакват цените да се повишат през следващите няколко години заради увеличените разходи за дву- до тригодишното обучение.

Кучетата започват обучението си на осемседмична възраст и тренират всеки ден, докато не бъдат настанени в семейството си за постоянно, на възраст около 2-3,5 години. С акцент върху основното послушание, стабилността, ловкостта, социализацията и, разбира се, защитата, всяко куче се усъвършенства, за да отговори на уникалните нужди на съответните собственици. 

 

 

При закупуването на куче на Svalinn бъдещият собственик ще получи персонализиран пакет за обучение. Тъй като всеки собственик има различни изисквания, обучението е адаптирано според конкретната житейска ситуация, специфични нужди, ежедневие и потенциални заплахи за сигурността.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст