1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Колко струва да спиш в хотел с призраци?

Свят

За любителите на свръхестествени явления тези места ще са наистина интересни

От всички зловещи места по света, има нещо изключително призрачно в обитаваните от духове хотели. Може би това идва от влиянието на толкова много филми и телевизионни предавания. Същите тези обитавани от духове хотели също могат да бъдат изключително луксозни, с повече от просто градски легенди, които да разтуптят сърцето ви, пише cntraveler.com. 
 
Любителите на силните усещания или тези с интерес към свръхестествени явления със сигурност ще искат да посетят тези места. Ето някои то тях:
 
Tulloch Castle Hotel – Dingwall Ross-Shire, Шотландия
 
Разположен в Шотландските планини, хотел Tulloch Castle датира от 12-ти век и разполага с оригинални камини и вековни витражи. Местни разказват, че е останал дух на една от бившите дами на замъка, Елизабет. Съобщава се, че Елизабет е починала преждевременно и нейният призрак (наречен „Зелената дама“) се е появявал на гостите много пъти. Има и портрет на Елизабет в древната Голяма зала на замъка и хората твърдят, че очите й се движат като на злодей от епизод на Скуби Ду. Нощувката в двойна стая върви около 200 лева.
 
Снимка: Istock.com
Parador de Jaén – Хаен, Испания
 
Разположен в арабска крепост от 18-ти век с изглед към пейзажа на Андалусия, Parador de Jaén има няколко призрачни истории, които се крият зад внушителните му стени. Според уебсайта на хотела, гост в стая 22 е бил грубо събуден една нощ от звуците на плачеща жена и някой, който чука на вратата. Екип от изследователи на паранормални явления беше извикан да провери стаята през 80-те години и те заключиха, че стаята всъщност е била обитавана от духа на млада жена, която е починала от разбито сърце в крепостта преди няколко века. Стаята е тиха след разследването, но това не е единствената история за призраци на това място. Твърди се също, че хотелът е обитаван от духа на „Ужасния гущер“, прякора на затворник, умрял от глад, докато е бил затворен в крепостта. Нощувката в хотела струва 300 лева.
 
Снимка: https://bespokehotels.com/tullochcastlehotel/
Дворецът Тадж Махал - Мумбай, Индия
 
Taj Mahal Palace  е петзвезден хотел, разположен в сърцето на Мумбай, постоянно избиран за един от най-добрите хотели в Индия. Наред с невероятните гледки и интериори, подходящи за кралска особа, една от най-зловещите претенции на хотела е неговата аура на мистерия. Според легендата архитектът на сградата скочил от петия етаж, след като открил, че хотелът гледа в грешна посока. Неговият дух сега бродел из залите, натъквайки се на гости в коридорите и обикаляйки покрива. Може да проверите тези твърдения срещу "скромната" сума от 1000 лева на нощ.
 
Снимка: https://paradores.es/es/parador-de-jaen?utm_source=GoogleMyBusiness&utm_medium=linkgoogle&utm_campaign=paradordejaen&utm_term=organico&utm_content=ficha
Хотел Kurrajong - Канбера, Австралия
 
Когато даден хотел се намира в един от най-обитаваните от духове градове в света, можете да предположите, че ще срещнете призрак или два на това място. Такъв е случаят с хотел Kurrajong, четиризвезден хотел, разположен близо до скандалната сграда на парламента в Канбера (да, и той е обитаван от духове). В хотела обаче броди не какъв да е дух, а този на бивш премиер на страната - Бен Чифли. Чифли умира в нощта на 13 юни 1951 г., след като получава сърдечен удар в стая 214, и е известно, че призракът му в сиви костюми се появява в същата стая от време на време. Нощувката в хотела върви около 600 лева.
 
Хотел Burchianti – Флоренция, Италия
 
Този прекрасен хотел е бил известно място за поети, оперни певци и политици в началото на 20-ти век, въпреки че днес е по-популярен сред пътниците, търсещи лукс... и призраци. Според Reuters минали гости са съобщили за видения на дете, което скача по коридорите и жена, която плете на стол, както и „усещане за леден дъх“ в стаите за гости. Може да усетите тези явления срещу 550 лева на нощ.
 
Снимка: Istock.com
Chateau de Marcay – Маркай, Франция

Разположен във френската изключително живописна долина на Лоара, Шато дьо Марке е замък от 15-ти век, който е превърнат в хотел през 1973 г. Замъкът с кули изглежда като от приказка, но както всички знаят, в приказките обикновено има лош човек. Както гласи градският мит, една от дамите на Шато дьо Марке всъщност е била застреляна по погрешка. Дамата очевидно е решила да остане наоколо, тъй като гостите и персоналът са докладвали за срещи с призрачна жена, облечена в бяло. Цената на нощувката върви около 200 лева.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии