1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Колко ще ни струва Великден в Гърция?

Свят

300 хиляди българи се очаква да тръгнат на път за празниците

 

Великден наближава, а с него и поредицата от почивни дни. По традиция около 300 хиляди българи се очаква да тръгнат на път. Около 60 – 70 000 хиляди от тях ще изберат пътуване зад граница, според центъра за изследване и анализи в туризма. Една от предпочитаните дестинации зад граница е Гърция.

Колко ще ни струва тази година Великден в Гърция?

  • Транспорт
  • Нощувки
  • Храна

Колко ще ни струва транспортът?

Ако изберем някоя от по-близките дестинации в Северна Гърция, отиване и връщане с автомобил със среден разход на дизел или  бензин от 10л. на 100км. , транспортът ще ни струва  около 200 – 220 лв. за отиване и връщане.

Снимка: iStock
Разходи за храна?

Хранене в не претенциозен ресторант струва около 15 – 25 евро на човек.

Така на ден за хранене в заведение  трябва да предвидим около 40–50 евро на човек на ден. При по-скъпите ресторанти това би била сумата за вечеря на човек.

Нощувки

Снимка: iStock

Справка в  booking.com показва, че 3 нощувки в  стая за двама възрастни и дете в курортите северната част на южната ни съседка излиза от  около 700 лв. със  закуска в по-нисък клас хотел  до над 3 000 лв. за петзвезден хотел. Най-често цената за 3 звезди с включена закуска е около 1500 лв.

Организирана екскурзия

Снимка: iStock

Офертите за организираните екскурзии за Великден също са разнообразни. Най-често  са за 3 нощувки без транспорт. Те започват от около 300 лв. на човек за близките дестинации в Гърция до 700 -1000 лв. човек за Великден на гръцки остров.

Повечето оферти са all inclusive, но със собствен транспорт.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5