1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Какви дрехи носи Зеленски по време на официалните си посещения

Най-често украинският президент може да бъде видян в камуфлажни дрехи в зелено

Украинският президент Володимир Зеленски е на еднодневно посещение в България.

Снимка: EPA

От разпространените първи кадри от стъпването му на българска територия и посрещането му от вицепремиера Мария Габриел е видно, че той носи обичайните дрехи, с които може да бъде забелязан на визитите си в чужбина, а и по време на свои изявления от Украйна. Характерни за неговия стил са камуфлажните дрехи в маслено зелено.

Скъпи ли са дрехите на украинския президент и какво послание носят?

Зеленски се появява най-често в маслинено зелена тениска като по този начин се свързва с мъжете на земята, придавайки човешко лице на битката, пише New York Times. Военното облекло идва със собствена йерархия и асоциации. И изборът му съвсем не е случаен.

Емблематичната маслинено зелена тениска на Зеленски, на която е изобразен и символът на украинските въоръжени сили, в момента се продава на няколко онлайн пазара, включително Amazon, eBay и Etsy.

Продажбите на фланелката онлайн нарастват, тъй като Зеленски я носи, докато се обръща виртуално към няколко различни нации, във виртуални речи пред Конгреса на САЩ, както и пред канадския и европейския парламент.

Снимка: Министерски съвет

Маслинено зелено яке, носено понякога от украинския президент Володимир Зеленски, е много търсено, но компанията, която ги произвежда, е твърде заета да се бори да оцелее във войната, за да се тревожи за бързите пари от полар с цип, пише USA Today.

Снимка: Reuters

Зеленски се превърна в един от най-сниманите лидери в света. Той често носи полар, направен от украинския производител на тактическа екипировка M-TAC, за телевизионни обръщения и за срещи с глобалните лидери.

Зеленски носи якето на снимка с председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси през април, която беше публикувана в почти всяка медия в САЩ.

Компанията е създадена преди пет години, според нейния уебсайт, и произвежда "практично, висококачествено тактическо оборудване и външно облекло с най-модерен дизайн". Мотото на M-TAC: "Роден от революция, закален от войната."

Тарас Рудницки, украинският мениджър, който управлява операциите на M-TAC в САЩ, каза пред Business Insider, че търсенето е нараснало от началото на войната, и е получил заявки за якето от цял свят.

Едно от якетата, действително носени от Зеленски, бе продадено на търг на благотворителната кампания за набиране на средства „Смела Украйна“ в Лондон, за впечатляващите 110 хил. долара.

Подобен M-TAC полар се предлага за около 30 долара. Но Рудницки каза, че компанията произвежда руното, носено от Зеленски, изцяло в Украйна и се фокусира върху производството на облекло за армията на страната. Войната затрудни продължаването на всякакъв вид производство, казва още той.

Снимка: Министерски съвет

„Надяваме се да го възстановим някой ден, може би след нашата победа“, казва Рудницки пред Insider. — Точно сега е невъзможно.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии