1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Къде тренират за коронацията Чарлз и Камила?

Кралското семейство е в трескава подготовка

Членовете на кралското семейство са в подготвителен режим преди коронацията на крал Чарлз на 6 май – и са избрали място близо до дома, където да тренират за големия ден.

Репетициите се провеждат в балната зала на Бъкингамския дворец, съобщава People. Голямото пространство имитира горния край на Уестминстърското абатство точно под главния олтар, така че участниците могат да добият представа за оформлението на ключовата зона, която ще се използва за историческата церемония.

Снимка: Getty Image

Това също означава, че членовете на кралското семейство, техния персонал и членове на духовенството могат да репетират насаме. 

Когато кралица Елизабет беше коронясана през 1953 г., дървени стъпала бяха построени върху настилката Cosmati в сакрариума в абатството. Тези стъпала водеха до издигната платформа, където беше поставен тронът. Нещо подобно вероятно ще има през май за големия момент на Чарлз с кралица Камила до него.

Балната зала в Бъкингамския дворец обикновено е сцена на държавни банкети и тържества по повод получаване на рицарски титли и други почести.

Снимка: Getty Image

Практическото пространство за репетиции силно контрастира с начина, по който тогава 25-годишната кралица Елизабет и нейните придружители се подготвяха за деня на коронацията й през 1953 г.

Към днешна дата абатството може „да държи вратите си отворени за туристите и приходите, които идват от това“, като същевременно дава възможност на участващите да видят къде ще е тържеството, казва вътрешен човек от двореца. През 1953 г. абатството е било затворено за известно време.

Очаква се коронацията на Чарлз да бъде посетена от 2000 гости, от световни лидери до религиозни лидери и хора, свързани с каузи, близки до сърцето на крал Чарлз. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5