1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Компания за бебешки продукти съобщи, че е получила одобрение за терапия срещу рак

Свят

Говорител на компанията съобщава, че терапията ще бъде налична на около 4 ноември

Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) е одобрила терапията на Johnson&Johnson (J&J) за лечение на вид мултиплен миелом, съобщиха от компанията, предоставяйки друга възможност за лечение на пациенти с рак на кръвта, съобщава Reuters.

Teclistamab на J&J, маркиран като Tecvayli, е одобрен за лечение на възрастни с мултиплен миелом, който е труден за лечение или се е появил отново след получаване на четири или повече предишни класове терапии, казва компанията.

 

Говорител на компанията съобщава, че терапията ще бъде налична на около 4 ноември, ще има каталожна цена от 39 500 на месец, като общата цена варира между 355 000 долара и 395 000 долара за курс от девет до 10 месеца.

 

Tecvayli е биспецифично антитяло, което е проектирано да пренасочва имунната система да разпознава и убива раковите клетки. Това е първото лекарство от този клас, одобрено за мултиплен миелом.

Одобрението обаче идва с предупреждение в кутия за възможност за развиване на синдром на освобождаване на цитокини, състояние, при което имунната система реагира по-агресивно, отколкото трябва.

Въпреки че има други одобрени терапии за лечение на мултиплен миелом като Abecma от конкуренцията Bristol-Myers Squibb и Blenrep на GSK Plc, много пациенти виждат рецидив след спиране на лечението.

Лечението на J&J получи условно одобрение от европейския лекарствен регулатор през август.

Въпреки че множественият миелом е рядък в сравнение с рака на гърдата или простатата, той е често срещан вид рак на кръвта, който се развива в костния мозък и може да се разпространи в цялото тяло.

Ракът обикновено се диагностицира при хора на възраст между 65 и 74 години и засяга повече мъже, отколкото жени, според компанията.

Според оценките на Американското онкологично дружество, близо 35 000 нови случая на мултиплен миелом вероятно ще бъдат диагностицирани в САЩ тази година.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии