1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

"Газпром" спира подаването на газ през "Северен поток"

Свят

Причината, която посочват от Кремъл, е планов ремонт

Русия спря подаването по газопровода „Северен поток“, съобщиха руските и западни информационни агенции. „Газпром“ обяви, че спира напълно подаването заради планов ремонт.   

Доставките на синьо гориво са спандали до нула кубически метра в час. Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че страната е подготвена за това и обеща, че правителството ще вземе допълнителни мерки за облекчаване на домакинствата.

Той заяви още, че Германия изгражда нови терминали за втечнен газ на северното крайбрежие на страната, а хранилищата са пълни на повече от 80% с внос от Норвегия и Нидерландия, за да няма проблеми през зимата.

Вчера „Газпром“ ограничи допълнително и доставките на газ за френската енергийна компания Engie заради спорове по двустранния договор.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че икономическите санкции, наложени от Запада срещу Москва, са единствената пречка за изпълнение на договорените доставки за Европа. Русия е готова да изпълни поетите си ангажименти към страните, категоричен е говорителят на руския президент.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии