1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Директорът на Boeing се оттегля от поста

Директорът на Boeing се оттегля от поста

След новината акциите на компанията се повишиха с над 2%

Главният изпълнителен директор на Boeing Дейв Калхун обяви в понеделник решението си да се оттегли от поста до края на 2024 г. като част от преустройството на ръководството на компанията на фона на съществуващата криза и течащите проверки на производствените практики и безопасността на американския самолетостроител.

В писмото до служителите на компанията Калхун посочи, че инцидентът с полет 1282 на Alaska Airline в началото на годината е "преломен момент за Boeing", като подчерта, че компанията трябва да продължи да реагира на този инцидент с "пълна прозрачност".

"Ние също така трябва да внедрим пълен ангажимент за безопасност и качество на всяко ниво на нашата компания", добави той.

Освен това, президентът и главен изпълнителен директор на Boeing Commercial Airplanes Стан Дийл ще напусне компанията веднага, а Стефани Поуп е посочена за негов наследник. Председателят на борда на директорите Лари Келнер също ще подаде оставка и ще напусне поста на годишната среща на Boeing през месец май.

След новината акциите на компанията се повишиха за кратко с над 2% в началото на търговията на Уолстрийт, преди тяхното поскъпване да се ограничи до около 1%. В рамките на месец март акциите на Boeing поевтиняват с около 5%, като след инцидента със самолет Boeing 737 MAX на Alaska Airlines в началото на 2024 г., при който по чудо беше избегната самолетна катастрофа, акциите на самолетостроителния гигант загубиха близо 25% от стойността си.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии