1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Цената на бонбоните за Хелоуин в САЩ скача с 34%

Свят
 

Разходите за сладки ще бъдат съвсем малко по-ниски от тези за костюми

Купувачите на бонбони ще се натъкнат на не толкова сладка изненада този Хелоуин, тъй като цените на сладкарските изделия в САЩ скочиха с над 30%. Въпреки това, експерти от индустрията казват, че това не възпира потребителите.

Според данни на PayPal се очаква цената на сладките за Хелоуин да нарасне с 34% в сравнение с миналата година, съобщи Fox News. 

Снимка: iStock

Националната асоциация на сладкарите (NCA) каза, че "компаниите за шоколад и бонбони са изправени пред едни и същи предизвикателства във веригата за доставки, пред които е изправена всяка индустрия, особено заради опаковането".

По-рано това лято The Hershey Company, производителят на KitKat, Reese's и Twizzlers, каза, че трябва да увеличи цените, за да компенсира по-високите разходи за суровини и логистика.

Снимка: iStock

Все пак Националната федерация за търговия на дребно (NRF), най-голямата търговска група в страната, и NCA предвиждат скок в участието за предстоящия празник.

„Дори с инфлацията … повечето хора празнуват, повече хора се фокусират върху ваканционното изживяване“, каза Катрин Кълън, старши директор на NRF за индустрията и потребителските прозрения, добавяйки, че техните изследователи не са забелязали спад в разходите.

Снимка: istockphoto.com

NRF изчислява, че потребителите ще отделят общо 3,1 млрд. долара само за бонбони, изпреварвайки миналогодишните разходи от около 3 млрд. долара. Общата сума е на второ място след разходите за костюми, възлизащи на 3,6 млрд. долара.

Снимка: iStock

Общите разходи за Хелоуин се очаква да достигнат рекордните 10,6 млрд. долара, надхвърляйки миналогодишния рекорд от 10,1 млрд. долара. NRF казва, че Хелоуин е второто най-голямо събитие за продажби на дребно за годината.

Вицепрезидентът на PayPal Грег Лисиевски каза, че въпреки че семействата няма да раздават по-малко бонбони, те ще бъдат „по-старателни в намирането на намаления и отстъпки“. NRF казва, че 67% от анкетираните планират да раздават бонбони.

Купувачите също започват пазаруването си за Хелоуин по-рано, за да намалят риска от редене на опашки преди големия ден.

Според данните на NRF близо половината, 47%, от всички участници в Хелоуин са започнали да пазаруват още през септември или по-рано.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии