1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Великобритания представя "спешен мини-бюджет"

Свят
 

Планът има за цел да ограничи последиците за икономиката

Британският финансов министър Куази Куартенг трябва да представи така наречения „спешен мини-бюджет“ на новото правителство, съобщават световните агенции.  

Планът има за цел да представи мерки за справяне с икономическите трусове в страната. Съкращаване на данъците и допълнителни правителствени заеми се очаква да бъдат основни акценти от плана.  

Някои мерки вече са ясни. Ще бъде определен таван от 2 500 паунда годишно за енергийните сметки, а също така е предвидена допълнителна помощ за най-уязвимите.  

Увеличението на националните осигурителни вноски, въведено от бившия финансов министър Риши Сунак през април, ще отпадне от 6 ноември.  

Това, което британците ще научат днес, засяга най-вече икономиката. Посланието на Куартенг е, че тя може да расте с по-бързи темпове, ако частният сектор бъде облекчен от данъци и регулации.  

Финансовият министър заяви тази седмица, че е възможно да се повиши ръстът на брутния вътрешен продукт до 2,5%, ако плановете му бъдат изпълнени.  

През последните 12 години на управление на консерваторите ръстът на националния доход е бил средно с 1,5%, а заплатите на повечето служители са замразени.  

От Института за фискални изследвания обаче коментираха, че намаляването на данъците и дерегулацията са рисковани мерки за постигане на устойчив растеж и тяхната ефективност не е доказана напълно. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии