Близо 200 хил. л вода са били необходими да се загаси електрически камион на Tesla

Свят
 

След катастрофа и последвал пожар пътна артерия остава затворена за 15 часа

 

Миналия месец при сблъсък на превозно средство с електрическия камион на Tesla той се възпламенил, a за гасенето му са били необходими 189 000 л вода. Самолет е трябвало да изхвърли огнеупорна смес над главите на пътниците - това се посочва в предварителния доклад на Националния съвет по безопасност на транспорта (NTSB), съобщава CNBC.

Снимка: Tesla

Катастрофата, станала на междущатската магистрала 80 в Калифорния, западно от езерото Тахо, се разследва от NTSB. Усилията на пожарната служба CAL Fire да потуши пламъците са охладили огромната батерия на автомобила, за да не се възпламени отново, и са предотвратили разпространението на пожара извън мястото на катастрофата, заяви NTSB. 

Камионът на Tesla, управляван от служител, се е движел към завода за батерии на компанията в Спаркс, Невада, от склад в Ливърмор, Калифорния, се казва в доклада. Инцидентът е затворил част от път I-80 за 15 часа.

Снимка: Tesla

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск за първи път показа дизайна на камиона Semi на събитие през ноември 2017 г., като обеща, че той ще се появи на пазара през 2020 г. Компанията все още не е започнала да произвежда камионите в големи количества, но изгражда производствени линии в завода си в Невада. 

„Подготовката на фабриката за полуфабрикати продължава и е на път да започне производство до края на 2025 г.“, заяви Tesla в отчета си за приходите за второто тримесечие през юли. 

 

Докладът на NTSB потвърди, че системите за подпомагане на водача на Tesla, които се предлагат на пазара като Autopilot и Full Self-Driving (Supervised) в САЩ, не са били „оперативни“ по време на сблъсъка и пожара на Semi.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст