1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Американският пътен регулатор: Проверяваме автопилота на "Тесла"

Свят

Проверката включва и как системата открива обекти на пътя на превозното средство и как реагира на тях

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) проверява промените, които производителят на електрически автомобили "Тесла" (Tesla) е направил в своята автоматизирана система за управление, известна като "Автопилот“ (Autopilot), съобщи БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Проверката включва и как системата открива обекти на пътя на превозното средство и как реагира при тяхното установяване. Регулаторът проверява и дали е гарантирано, че "Автопилот" известява шофьорите, когато е необходимо те да поемат управлението. 

Снимка: Reuters

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ съобщи, че "е изискала подробна информация за промените, направени във всички версии на автоматизираната система за управление".

Проверката на регулатора е част от разследване, което цели да изясни защо се е стигнало до случаи, при които превозни средства на "Тесла", снабдени със системата "Автопилот", са блъснали автомобили на аварийни служби, спрели на магистрали, за да окажат помощ на закъсали шофьори. 

Снимка: Reuters

Американският пътен регулатор разследва подобни инциденти от август 2021 г. насам. Започва проверка и на над 30 катастрофи, станали след 2016 г., при които са загинали най-малко 14 души.

Проверяват се всички автоматизирани системи на "Тесла", включително и "напълно автономната технология" за управление на превозни средства, която вече се тества в реални условия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии