Американка купи за 870 хил. долара бижута, струващи 4 долара

Свят

Измамата се случила в Джайпур

 

Американска туристка, посещаваща Джайпур, обвини бижутер, че я е подмамил да купи фалшиви бижута за умопомрачителните 6 крори рупии (приблизително 870 000 щатски долара). Съобщава се, че жената, идентифицирана като Чериш, е закупила нещата от магазин в историческия район на града Johri Bazaar през 2022 г.

Според полицейските доклади Чериш е закупил бижутата преди близо две години. Твърди се, че продавачът, двойка баща и син, управляващ магазина, е предоставил фалшив сертификат за автентичност, за да увери туриста в стойността на бижутата. Развълнувана от покупката си, Чериш се върна в САЩ с бижутата, пише businesstoday.

Истината обаче излезе наяве, когато Чериш показа бижутата на изложба в дома си. Експерти там идентифицираха бижутата като обикновена имитация, струваща мижавите 300 рупии (приблизително 4 долара).

Съкрушена от откритието, Чериш се завръща в Джайпур, за да се изправи срещу собствениците на магазини. Тя съобщи, че собственикът на магазина Гаурав Сони е отхвърлил твърденията й и е отказал да признае измамата. Без да се обезсърчи, Чериш подала жалба в полицейския участък на Манак Чоук.

Случаят стана известен след като Чериш потърси помощ от посолството на САЩ в Индия. Полицията на Джайпур започна разследване, което разкри предполагаемата измама. Полицията установи, че сертификатът, предоставен от магазина, е фалшив и е извършен отделен арест във връзка със създаването му.

Говорейки пред медиите за случая от полицията в Джайпур казаха: „По време на разследването полицията изпрати бижутата за тестване. Резултатите показаха, че диамантите в тях са лунни камъни".

„Обвинените бижутери се укриват, но ние арестувахме един Нандкишор, който е издал фалшиви сертификати за отличителни белези. Издадено е и известие за проверка срещу главния обвиняем, Гаурав Сони. След жалбата на тази жена от САЩ, полицията също получи няколко други жалби, твърдящи за измама на стойност милиони от Гаурав Сони и Раджендра Сони, които в момента се разследват“, казаха още от полицията.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст