1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Airbnb в Ню Йорк изчезва, ще последва ли това и в други градове?

Свят

Хотелите в американския град се очаква да поскъпват

Много потребители на Airbnb с резервации в Ню Йорк тази Коледа се борят да намерят ново настаняване. Компанията обяви планове за анулиране на резервации за престои след 1 декември, според Associated Press, след като дълго планираните разпоредби, насочени към ограничаване на незаконните краткосрочни наеми в града, влязоха в сила на 5 септември.

Разпоредбите, които предизвикаха недоволство сред пътуващите и собствениците на краткосрочни наеми, изискват домакините да присъстват при престой за по-малко от 30 дни, като не повече от двама души отсядат в едно жилище наведнъж. Домакините също трябва да се регистрират и да получат одобрение от града - в противен случай и домакините, и сайтовете за резервации могат да бъдат обект на солидни глоби, пише cnbc.com.

Уебсайтът на туристическата индустрия Skift изчислява, че краткосрочните обяви на Airbnb в Ню Йорк са намалели със 77% от 4 юни до 10 септември, вероятно изпращайки мнозина да търсят ново настаняване.

„През изминалата седмица видяхме най-силното темпо на резервации за предстоящия шестмесечен период, отколкото сме виждали по всяко време от 2015 г.“, каза Кевин Дейвис, главен изпълнителен директор на JLL Hotels & Hospitality's Americas, пред „Squawk Box Азия”.

„Освен това, ако погледнете търсенията в Google, точно през последната седмица за хотели в Ню Йорк, те са се увеличили с 24% в сравнение с последния 60-дневен период“, каза той. „Виждаме огромен интерес към хора, отседнали в хотели в Ню Йорк.“

Цените на хотелите в Ню Йорк ще растат

Ню Йорк има повече от достатъчно хотели, за да отговори на търсенето, каза Дейвис, цитирайки безпрецедентно предлагане на нови хотелски стаи в града.

„От 2020 г. насам са доставени 10 000 нови хотелски стаи, а през следващите няколко години в града ще бъдат доставени още 10 000 нови хотелски стаи“, каза той. „Така че има абсолютно повече от достатъчно предлагане на хотелски стаи, за да се настанят всички туристи, които искат да дойдат в Ню Йорк.“

Очаква се обаче цените да растат.

От Лондон до Париж и Дубай, градове по целия свят регулират пазарите за краткосрочни наеми. Но разпоредбите на Ню Йорк отиват по-далеч от повечето, което води до опасения, че други градове могат да приемат подобни мерки.

 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии