1 USD
1.86394 BGN
Петрол
109.868 $/барел
Bitcoin
$21,025.4
Последвайте ни
1 USD
1.86394 BGN
Петрол
109.868 $/барел
Bitcoin
$21,025.4

Министерството на туризма пое ангажимент за нови плащания по мярката "35 евро на седалка"

БГ Бизнес
 

Ресорният министър Христо Проданов проведе среща с представители на бранша

Възобновяването на плащанията по мярката, която предвижда туроператорите да получават по 35 евро на всяка заета седалка в чартърен полет до България бе обсъдено на среща с брашна в Министерството на туризма, посочиха от ведомството.

На нея присъстваха ресорният министър Христо Проданов и представители на Асоциацията на инкъминг агенциите в България и Асоциацията на туроператори и туристически агенти.

Мярката известна като „35 евро за седалка“ бе спряна в края септември 2021 г. с приети разпоредби свързани с актуализацията на бюджета.

Министър Проданов заяви, че ще се положат всички усилия за повторно стартиране на мярката, като се очаква до края на този месец внесените законопроекти в Народното събрание да бъдат приети и да се стартира в най-кратки срокове изплащането на обещаните помощи.

Прие се и да бъде организирана малка работна група с представители на сектора и на министерството, за да може да се решават по-бързо и качествено проблемите. Страните се обединиха рекламата на България да бъде съобразена с нуждите на пазара и мнението на сектора.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Tesla Model Y - една от едва 20-те коли в света с подпис на Илон Мъск е в България

Coldplay
+6

Галерии