Двойка купи необитаем остров, защото бил по-евтин от депозит за къща

Недвижими имоти

Според правилата една трета от парцела трябва да бъде сауна

 

Двойка купи необитаем остров от 10 декара във Финландия, защото струвал „по-малко от депозит за къща“, казва New York Post.

Всичко започва, когато 24-годишният Оливър Ръсел, който е наполовина американец и наполовина финландец, посещава семейството и приятелите си в скандинавската страна по време на лятната си ваканция.

Израснал в Лагуна Бийч, Калифорния, той мечтае да се премести в Хелзинки и през 2022 г. прави точно това – мести се от Форт Колинс, Колорадо във Финландия, за да учи международен бизнес.

След като се установява, Оливър се среща с приятелката си Хелена Томашевска, на 20 години. Вместо да направят обичайното и да си купят скъп апартамент в града, двойката избра нещо много по-евтино - и много по-голямо.

След като се местят през август 2022 г., двойката прегръща идеята да има лятна къща. Студентът по бизнес обяснява: „Влюбих се в идеята да отида във Финландия и да ходя на училище там. Като финландски гражданин получих безплатно образование, тук беше страхотно и наистина се наслаждавах на времето си.

Проверявайки цените на имотите, Оливър посещава уебсайт за недвижими имоти и се натъкна на остров, който е празен от 10 години, струващ само за 36 569 долара. В крайна сметка офертата се оказва по-ниска от цените за лятна вила.

„Предложих 31 000 долара и се съгласиха.“

 

Двойката пристига в новия си дом през юни 2024 г. и забелязва, че до голяма степен е необитаем - затова се заема на работа.

„Направихме рамка от трупи, които отсякохме от дървета, и взех някои настилки от железария. След това направихме пристройка и сега се опитвам да построя душ кабина, за да можем да се къпем, докато сме на острова. Искахме да създадем базовия лагер, така че да имаме удобно място за престой, докато голямата сграда бъде готова следващата година“, казва тя.

Снимка: Оливър Ръсел/X

Сега те прекарват по-голямата част от уикендите си в работа по дома си и са в процес на изграждане на лятна вила с луксозна сауна.

„Най-голямата ни мечта е да построим дървена къща за лятото. Но първо искаме да построим сауна - според правилата една трета от парцела трябва да бъде сауна“, казва той.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст