1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Praktiker отвори трети хипермаркет в София, част от мегапроект в Красно село

Корпоративни истории

Компанията замени общо над 600 хил.хартиени етикета с електронни във всичките си 17 хипермаркета в страната

 

По време на сезона на ремонтите през пролетта и подготовката на градините и дворовете, отвори третият магазин Praktiker в столицата. Новият обект от веригата се намира на бул. „Никола Мушанов“ 149Б, район Красно село. Тържественото прерязване на лентата беше направено от Васил Терзиев, кмет на Столична община, Цвета Николаева, кмет на район „Красно село“, и Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг”.

Този хипермаркет е най-доброто, което можем да представим, след усилена работа, много опит и внедряване на нови технологии. Смятам че настина показваме най-хубавото от Практикер досега. Това е началото на един голям комплекс – HOLIDAY PARK Красно село, който ще продължава да се развива и ще бъде в помощ на три огромни квартала.“, сподели Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг“ по време на откриващата церемония.

Снимка: Praktiker
За bTV Бизнес Новините търговският директор на Praktiker Андриан Пенков каза, че в духа на устойчивото развитие на компанията в близките месеци се планира да бъдат инсталирани около 830 фотоволтаични панела на покрива на хипермаркета, които ще осигурят 35% от електроенергията му.

„Иновацията в нашата компания е заменянето на хартиените етикети с общо над 600 хил. електронни етикета във всички 17 хипермаркета в страната. Освен, че това е поредният проект, насочен към внедряването на устойчивите бизнес политики и пести огромно количество хартия ежемесечно, той ще позволи на продавач-консултантите да обърнат повече внимание на клиентите и да ги обслужват по-пълноценно. Сменянето на хартиените етикети за 50 хил. артикула преди отнемаше доста време“, каза той и допълни, че новият обект ще осигури 130 нови работни места.

Praktiker Красно село е първият обект от изграждащия се търговски комплекс  HOLIDAY PARK, който ще разполага с над 31 000 кв.м търговска площ и ще осигури повече от 500 нови работни места. На разположение на потребителите ще има над 25 търговски обекта и заведения, като хипермаркет на пазарния лидер Технополис, Lidl, Decathlon, JYSK, dm, LC Waikiki, Happy Bar & Grill и още много други. HOLIDAY PARK Красно село ще отвори врати през пролетта на 2025 г.

Новият хипермаркет за дома и градината заема площ от 11 500 кв.м, като строителството на обекта e изпълнено от строителна фирма МИКС КОНСТРЪКШЪН ООД, която го реализира за 10 месеца.

Хипермаркетът разполага и с безплатен паркинг с над 200 паркоместа, както и от зарядна станция за електрически автомобили.

От компанията обещават, че хипермаркетът разполага с асортимент от повече от 50 000 продукта за дома и градината, а освен разнообразната гама артикули Prаktiker Красно село ще предложи и допълнителни услуги като 3D проектиране на кухни и бани, рязане и кантиране на плоскости, тониране на бои, транспорт на закупени стоки, покупки на изплащане и удължена гаранция.

През последните четири години са инсталирани 7 000 фотоволтаични панела на покривите на 16-те хипермаркета на Практикер в страната, които заменят голяма част от използваното електричество със „зелена“ енергия. Инсталирани са и енергоефективни VRF системи за охлаждане, отопление и пречистване на въздуха в новия обект.  

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Борислав Божидаров: Чужденците поръчват и от български онлайн магазини, намалява потреблението от Китай на продукти без информация за произход

Борислав Божидаров: Чужденците поръчват и от български онлайн магазини, намалява потреблението от Китай на продукти без информация за произход

Прекият му поглед над развитието на онлайн магазините и търговията у нас, му дава възможност да разбира нуждите на предприемачите

Галерии