1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Фондът, подкрепил пърия български еднорог, дава част от набраните 500 хил. евро на FlatAway

Корпоративни истории
 

Част от сумата ще бъде използвана за разширяване на мрежата от франчайзи

Българската компания FlatAway набира 500 хил. евро в първоначален рунд с основен инвеститор Eleven Ventures, подкрепили първия български еднорог Payhawk, за да ускори своето международно разрастване. От 7-ми март, частни инвеститори също ще имат възможността да вземат участие в рунда с минимална инвестиция от 2500 евро чрез платформата SeedBlink. През нея вече набраха средства А ако , Alcatraz AI и QuarkXR.

С какво се занимават FlatAway?

FlatAway, платформата за резервации на жилища управлявани от Flat Manager и основана от българите Борис Павлов и Теодор Тодоров. 

През 2023 г. FlatAway се отделя от Flat Manager София с помощта на PWC България, която консултира основателите като част от програмата Dare2Scale на международната предприемаческа организация Endeavor. Целта на FlatAway е да се утвърди като платформа за резервации на имоти за хора, които пътуват по работа или работят, докато пътуват. Компанията предоставя над 400 жилища, професионално управлявани от 7-те франчайза на Flat Manager, които в момента работят под марката в България и Румъния.

Част от сумата от 500 хил. евро ще бъде използвана за разширяване на мрежата от франчайзи на FlatAway в градове, привличащи дигитални номади в ЦИЕ и Близкия изток. Настоящи партньори на компанията са водещи консултантски фирми и банки, корпорации, технологични компании, посолства и международни организации. Инвестицията ще подпомогне и технологичното усъвършенстване на платформата и пускането на нови уникални функционалности, като например възможността потребителите да заплащат един и същ наем всеки месец, но да живеят на различни места.

За FlatAway:

FlatAway е PropTech платформа за отдаване под наем на професионално управлявани имоти, насочена към работещите дистанционно, дигиталните номади и експатите. Нейната мисия е да предоставя жилищни услуги за новото поколение, което не е обвързано с работата на определена локация. FlatAway ще предлага уникални функционалности, като например пребиваване на абонаментен принцип, което позволява на потребителите да сменят жилищата си през няколко седмици на различни места, плащайки един и същ месечен наем с включени сметки.

Ако все още не сте чували ка една компания става еднорог вижте ВИДЕОТО: 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии