1 USD
1.80194 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,242.0

700 от 770 служители на OpenAI искат бордът да подаде оставка

700 от 770 служители на OpenAI искат бордът да подаде оставка

Microsoft е дала уверение, че има позиции за всички служители на OpenAI в новото дъщерно дружество, ако решат да се присъединят

В шокиращ обрат на сагата в OpenAI избухна в понеделник сутринта, когато 500 от 770 служители на OpenAI са поискали оставката на оставащия борд на OpenAI. Към понеделник следобед броят им се е увеличил до 700, каза репортерът Ашли Ванс в туит, цитиран от VentureBeat. 

В писмо, подписано от дванадесет високопоставени служители, включително, изненадващо, съоснователя Иля Суцкевер, служителите казват, че ще напуснат, ако останалите членовете на борда не подадат оставка незабавно. В първите часове на деня писмото получи подкрепа от 505 от 700-те служители на компанията. Към 13,27 ч. в понеделник броят на служителите, подписали писмото, се е увеличил до 700.

Групата казва, че са се вслушали в опасенията на борда след решението да уволнят главния изпълнителен директор Сам Алтман, но след разговори са стигнали до осъзнаването, че бордът не е в състояние да изпълнява задълженията си и преговаря недобросъвестно.

Снимка: Reuters

Според надигналите глава служители Microsoft е дала уверение, че има позиции за всички служители на OpenAI в новото дъщерно дружество, ако решат да се присъединят.

Припомняме, че същият ден главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела обяви, че е наел бившия главен изпълнителен директор Алтман, съоснователя Грег Брокман и други, за да се присъединят към нов проект за изкуствен интелект в Microsoft.

Заплахата от масово бягство от OpenAI остава голям плюс за Microsoft, който по всичко изглежда излезе победител в тази сага и чиито акции скочиха с 1% в ранната сутрешна търговия в понеделник .

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии