Тръмп пуска в продажба криптовалутата си

Инвестирането в проекта ще даде на потребителите право на глас върху все още нестартиралата платформа WLF

 

След като акциите на новосъздадения му бизнес в областта на социалните медии са в разгара на рязък подем и само три седмици преди президентските избори, Доналд Тръмп пуска на пазара най-новото си предложение за печелене на пари, този път в областта на криптовалутите, съобщава CNBC. 

Бившият президент и настоящ републикански кандидат има за цел да пусне на пазара WLFI - токена, придружаващ новия му криптопроект, наречен World Liberty Financial. През уикенда Тръмп анонсира продажбата в публикация в X, като каза на последователите си, че това е „шанс да помогнете да се оформи бъдещето на финансите“.

Снимка: Ройтерс

На потенциалните инвеститори може да им бъде простено, че нямат особена представа за това, което им се предлага да подкрепят. 

Хората, ангажирани с WLF, я описват като своеобразна крипто банка, в която клиентите ще бъдат насърчавани да заемат, отпускат и инвестират в криптовалути. Не е публикувана официална бяла книга или официален бизнес план, а единственото, което е разкрито, е, че инвестирането в проекта ще даде на потребителите право на глас върху все още нестартиралата платформа WLF

В пътната карта, предоставена на потенциалните инвеститори, която беше видяна за първи път от The Block, в предложението на WLF се казва, че валутата иска да набере 300 млн. долара при оценка от 1,5 млрд. долара при първоначалната си продажба. 

World Liberty Financial е отделна и независима от Trump Media & Technology Group, компанията майка на платформата за социални медии Truth Social. Trump Media, известна с тикер символа DJT, започна да се търгува през март, след като стана публична чрез дружество със специална цел за придобиване (SPAC). Пътят на акциите беше труден и те достигнаха най-високата си стойност от близо 80 USD в края на март, след което спаднаха до 12,15 USD миналия месец. 

 

Но след като достигнаха дъното на 23 септември, акциите на DJT се повишиха с близо 150% до 29,95 долара, което дава на компанията пазарна капитализация от 6 млрд. долара. Това се случва при приходи от по-малко от 1 млн. долара на тримесечие и след като през последния период компанията загуби повече от 16 млн. долара.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст