1 USD
1.81718 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,137.7

Щетите от земетресението в Турция са за над 100 млрд. долара

Европейската банка за възстановяване и развитие ще инвестира 1, 5 млрд.евро в пострадалия район

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) обяви, че през следващите две години ще инвестира до 1,5 милиарда евро в пострадалия от земетресението турски регион, съобщава БНР

Базираната в Лондон ЕБВР заяви, че нейният отговор ще бъде 600 млн. евро под формата на кредитни линии за местни банки за предприятия и физически лица в пряко засегнатите региони на Южна Турция, съобщи АФП.

Снимка: EPA

Управляващият директор на ЕБВР за Турция Арвид Тюркнер добави, че банката е готова да подкрепи турския частен сектор при възстановяването и изграждането на нови мощности.

Опустошителното земетресение от 6 февруари и последвалите го трусове причиниха щети за над 100 млрд. долара само в Турция, както съобщи ООН във вторник.

В последните си оценки Световната банка посочва, че опустошителното земетресение, което изравни със земята цели градове, е причинило щети на стойност над 34 млрд. долара в Турция, като възстановяването вероятно ще удвои тази сума. Банката прогнозира, че разходите в съседна Сирия ще възлязат на 5,1 млрд. долара

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5