Колко пари щяхте да имате сега, ако бяхте инвестирали в Netflix преди 10 години

Цената на акциите на Netflix се е увеличила с 44%

 

Цената на акциите на Netflix се е увеличила с 44% от началото на годината и на 16 октомври завърши на 702 долара. Акциите се покачиха благодарение на мерките срещу споделянето на пароли, влизането на Netflix в спортове на живо и новото по-евтино ниво с реклами, което привлече 40 милиона нови потребители. Към 15 май Netflix има общо 270 милиона абонати.

Снимка: iStock

От 2025 г. компанията няма да публикува редовни отчети за броя на абонатите и приходите на потребителите. Вместо това, ще споделя информация само когато достигне важни етапи в развитието си. Но какво можеше да стане, ако преди 10 години бяхте видели потенциала в тази платформа за стрийминг и бяхте инвестирали 1000 долара в нея? Ето какво показват данните от CNBC:

Колко струва една инвестиция в Netflix

Снимка: Getty Images

Netflix започна да се търгува на 23 май 2002 г., като цената на акциите бе 15 долара за акция при първоначалното публично предлагане на компанията. Оттогава цената на акциите на Netflix скочи заедно с популярността на стрийминг услугата.

 

CNBC изчислява колко би струвала днес инвестиция от 1000 долара в Netflix, направена преди една, пет или 10 години, както и когато компанията стана публична преди 22 години. Изчисленията на CNBC се основават на цената на затваряне на Netflix от 16 октомври и не отчитат потенциалните движения на цените на акциите след последния тримесечен отчет за приходите на компанията.

Ако сте инвестирали преди една година:

  • Процентна промяна:  95%
  • Общо към 16 октомври: 1946 долара

Ако сте инвестирали преди 5 години:

  • Процентна промяна:  145%
  • Общо към 16 октомври: 2452 долара

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст