1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Биткойнът се покачва до рекордните над 70 000 долара

Финанси

Криптовалутата е нараснала с повече от 60% от началото на годината

Биткойнът достигна рекордно високи стойности по време на волатилна търговия, тъй като криптоманията продължи да обхваща инвестиционната общност.

Водещата криптовалута за пръв път надхвърли границата от 70 000 долара, подкрепена от инвеститорското търсене на нови американски спот криптопродукти, търгувани на борсата, и очакванията за спад на глобалните лихвени проценти, предава Reuters.  

Милиарди долари се вляха в ETF-ите през последните няколко седмици, а пазарът получава допълнителна подкрепа от перспективите, които включват обновяване на блокчейн платформата  етер.

Одобрението на 11 спот ETF за биткойн от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ в края на януари отбеляза преломен момент за индустрията след 18-месечна крипто зима, белязана от поредица корпоративни фалити и скандали. 

Дори инвеститори, които някога отбягваха криптовалутите поради резките им движения, също започнаха да отделят дългосрочни средства, което според анализаторите може да помогне за поддържането на последния етап от това рали. 

Нетните потоци в 10-те най-големи спот фонда за биткойн в САЩ достигнаха 2,2 млрд. долара през седмицата, приключила на 1 март, като повече от 2 млрд. долара от тях отидоха в iShares Bitcoin Trust на BlackRock, според данни на LSEG.
Неотдавнашният оптимизъм по отношение на биткойна се разпространи и върху други цифрови токени, по-специално етер, който се нарежда на второ място след биткойна по отношение на общата пазарна стойност, нараснала с повече от 60% от началото на годината.

Въпреки това някои твърдят, че е трудно да се отърсим от спекулативния характер на тези активи. След като във вторник достигна рекорден връх, биткойнът рязко обърна посоката и падна с повече от 10% обратно под нивото от 60 000 долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии