1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Употребявани дрехи се превърнаха в нови модни аксесоари за домашни любимци

ESG

Remix посрещна Деня на Земята със специална колекция артикули от secondhand дрехи „Pupcycled“

Текстилът, който вече не използваме, може да се превърне в нещо различно, модерно и красиво, създадено с грижа за най-беззащитните обитатели на планетата. Употребявани дрехи и аксесоари получават шанс за нов живот в специална колекция артикули за домашни любимци, вдъхновена от обичта към природата и животните. Дънкови платове, елементи от дамски чанти и колани, пълнеж от зимни якета и други текстилни изделия, негодни за повторна употреба от хората, ще продължат жизнения си цикъл в дизайнерската серия „Pupcycled”, която е колаборация между платформата за кръгова мода Remix и дизайнера Нева Балникова.

Бъдещето на планетата зависи от действията ни днес, а удължаването на живота на текстила е важна стъпка към устойчивото утре.

Затова Remix се стреми да осигури втори живот за стотици хиляди нови или употребявани дрехи, обувки и аксесоари, и вдъхновява ново поколение потребители да избират първо повторната употреба. Колекцията за домашни любимци, създадена от secondhand дрехи, е продължение на мисията на компанията да удължава живота на текстилните изделия и по този начин да намалява нуждата от ресурси за произвoдство на нови.

Зад елегантните аксесоари за четириноги стои набиращата популярност по целия свят upcycle практика - създаването на нещо ново, чрез преработването на вече съществуващ, ненужен продукт. В колекцията е вложено специално отношение както към околната среда, така и към приятелите, които винаги са до нас. Разнообразните материи, цветовете и формите са подбрани така, че да създават комфорт и да носят добро настроение.

"Екипът на Ремикс ме вдъхнови да създадем разумна и отговорна грижа за всички лапички, които стъпват по земята. Така заедно правим позитивна промяна и създаваме по-добро бъдеще за нас, за планетата, за домашните ни любимци и за други животни в нужда“, казва дизайнерът Нева Балникова, която изработва всеки артикул с въображение и любов. Лимитираната колекция играчки, бандани, поводи, чанти и легла за домашни любимци е налична на remixshop.com. „Pupcycled” е първата собствена колекция, която Remix лансира едновременно в България и на останалите 8 пазара, на които оперира. Всички приходи от продажбата на аксесоарите ще бъдат дарени на организация, полагаща грижи за животни в нужда.

За Remix Global EAD

Remix вдъхновява новото поколение потребители да обновяват гардероба си с грижа за природата и бюджета, като им предоставя модерен и удобен начин да пазаруват и да продават дрехите, които вече не носят, и създава позитивно отношение към повторната употреба. Благодарение на иновативния си бизнес модел, огромния избор на топ марки, намаленията, които стигат до -90% и услугата „Продайте на Remix“, компанията предоставя възможност за създаването на кръгов гардероб, удължава жизнения цикъл на дрехите и аксесоарите, намалява въглеродния отпечатък и поставя основите за по-устойчиво бъдеще на модната индустрия. Remix е част от иновативната американска компания thredUP Inc., световен лидер в  препродажбата на дрехи, обувки и аксесоари. Благодарение на нейните мащабни технологични решения, потребителите интуитивно избират повторната употреба и дават възможност на компанията постоянно да увеличава позитивното си въздействие върху околната среда. С платформата си Resale as a ServiceⓇ, thredUP предоставя възможност на глобалните брандове да използват създадените от нея решения, за да предотвратят преждевременното изхвърляне на модни артикули и да пазят природата.

* Предоставена от Ремикс

* Платен материал

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии