1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Не зареждайте телефоните си на това място

Не зареждайте телефоните си на това място

Има твърдения, че зареждането там може да причини изтичане на лични данни

Жената, която стои зад акаунта @travelpiratesus.io в TikTok, наскоро предупреди пътниците да избягват станциите за зареждане на телефони по летищата, защото те представляват риск за киберсигурността.

В 34-секундния възстановен клип, публикуван в TikTok, пътешественичката обяснява опасностите, които стоят зад зареждането на телефони на летището.

„Не поставяйте телефона си в тях, не зареждайте телефона си там. Ще съжалявате“, призна тя.

Жената, чието име остава неразкрито, спомена, че ФБР е издало предупреждение относно станциите за зареждане на летището, наричайки го „извличане на сок“, известно като кибератаки, които могат да бъдат постигнати чрез USB порт за зареждане с функция за връзка за данни, пише New York Post. Тези места за зареждане понякога се намират между седалките в чакалнята.

„Киберпрестъпниците използват USB портове и летища и станции, за да откраднат вашите данни. Забавно, нали?", пошегува се тя във видеото.

От Федералната комисия по комуникациите (FCC) обясниха как хакерите могат да зареждат зловреден софтуер на обществени USB зарядни станции за достъп до електронни устройства, докато се зареждат.

След това престъпниците могат да използват тази информация, за да получат достъп до онлайн акаунти или да я продадат на други престъпници“, се казва в сайта на FCC.

Тиктокърката препоръчва използването на батерии и преносими зарядни устройства вместо зарядни станции, за да сте в безопасност.

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии