1 USD
1.80361 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,414.8

Лиляна Павлова: Гастарбайтерите шмекеруват с винетките

БГ Бизнес

Българските шофьори обаче са свестни, тази година са продаден 150 хил. повече винетни стикера в сравнение с миналата, посочи министърът

Към днешна дата са продадени 4,5 млн. винетни стикера. Това са 150 хил. повече в сравнение в миналата година. Събрани са почти 380 млн. лв. приходи, които инвестираме в строителството на пътища. Това отчете министърът регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Съвместната проверка с МВР показа, че българските водачи са съвестни и пътуват със закупени винетки. Турските гастарбайтери обаче шмекеруват – имат закупени стикери, но не ги залепват, което означава, че си ги препредават, каза Павлова.

Най-много нарушения има при леките автомобили.

Продължаваме проверките и другата седмица преместваме мобилните екипи на ГКПП „Капитан Андреево“. Ще бъдем безкомпромисни, увери министърът.

Вижте повече във видеото:

Що се отнася до тол системата, интересът е огромен, посочи Павлова. „Знаете два пъти спряха тръжната процедура за избор на изпълнител, който да я внедри“.

Тол системата ще налага такса за изминато разстояние само на тежкотоварните автомобили, припомни тя. Леките коли ще останат на винетна система за време и то за по-малко пътища, отколкото сега. Около 3000 км пътища ще се безплатни за тях.

Идеята е изграждането на системата да бъде направено за сметка на изпълнителя, а изплащането от страна на държавата да започне, когато започне и събирането на приходи от таксите. Индикативната стойност е 200 млн. лв.

Вижте повече във видеото:

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии