1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

"Зверовете", които Том Круз кара във филмите

Блясък

Актьорът има привилегията да се вози в ултраскъпи коли

Том Круз е известен със своите успешни екшън филми и любовта си към скоростта. Неговата екранна персона често се свързва с бързи коли, мотоциклети и вълнуващи каскади. През годините Круз е карал някои от най-скъпите и луксозни коли и мотоциклети на екрана, затвърждавайки статуса си на една от най-големите филмови звезди.

С дългия си списък от екшън филми, Том Круз е карал някои от най-екзотичните превозни средства в света, включително няколко супербайка и суперавтомобила, пише therichest.

Triumph Speed Triple 955i - 18 000 долара

В "Мисията невъзможна 2", повтарящият се герой на Том Круз Итън Хънт кара Triumph Speed Triple, мощен и скъп спортен мотоциклет. Triumph Speed се отличава с уникална конфигурация на трицилиндров двигател според Movie Web и има максимална скорост от 140 MPH. Във филма Круз изпълнява вълнуваща поредица от преследвания с мотора по улиците на Сидни.

1966 Shelby GT350H- 282,160 долара

Shelby GT350H от 1966 г. беше високопроизводителен спортен автомобил, който беше на видно място в научнофантастичния трилър филм от 2005 г. „Войната на световете“. Тази емблематична кола е използвана във филма за транспортиране на главния герой Рей Фериър, изигран от Том Круз, и семейството му през хаоса на извънземно нашествие. GT350H може да се похвали с V8 двигател, способен да генерира 306 конски сили. Той също така е оборудван с четиристепенна ръчна трансмисия и диференциал с ограничено приплъзване. В момента автомобилът се оценява на внушителните 282 160 долара според Revology.

Снимка: /Twitter

1949 Buick Roadmaster - 335 000 долара

Buick Roadmaster от 1949 г. е луксозен автомобил, който се появява значително във филма Rain Man от 1988 г., с участието на Том Круз и Дъстин Хофман. Превозното средство, което принадлежеше на героя на Круз, Чарли Бабит, беше използвано в пътуване през страната, което той предприе с аутистичния си брат Реймънд, изигран от Хофман. Roadmaster има мощен двигател Buick Straight-8, който произвежда 150 конски сили, съчетан с тристепенна автоматична скоростна кутия Dynaflow. Buick Roadmaster беше продаден за 335 000 долара на неотдавнашен търг, според Hot Cars.

Снимка: Instagram

Bugatti Veyron - 2,5 милиона долара 

В Mission: Impossible - Ghost Protocol Том Круз кара емблематичното Bugatti Veyron, една от най-скъпите и бързи коли в света. Колата, представена във филма, е Grand Sport Vitesse, която има максимална скорост от 254 мили в час и струва около 2,5 милиона долара. Във филма героят на Круз Итън Хънт преследва лош човек по улиците на Дубай във Veyron, изпълнявайки смъртоносни каскади.

Снимка: Instagram

Ferrari 250 GTO - 70 милиона долара 

Най-рядкото превозно средство в списъка, Ferrari 250 GTO, в момента е една от най-скъпите коли в света. Ferrari 250 GTO беше представено на видно място във филма Vanilla Sky от 2001 г. с участието на Том Круз, Камерън Диас и Пенелопе Круз. Във филма героят на Круз, Дейвид Еймс, се вижда да кара червен 250 GTO през празните улици на Манхатън. Колата пасва идеално на персонажа, тъй като се смята за една от най-красивите и скъпи коли, правени някога. Ferrari 250 GTO е създадено за състезания и разполага с 3,0-литров V12 двигател, който произвежда 300 конски сили, съчетан с четиристепенна ръчна скоростна кутия. Със само 32 произведени бройки до момента, тази изключително рядка кола в момента и се оценява на умопомрачителните 70 милиона долара.

Снимка: /Twitter

Любовта на Том Круз към скоростта и страстта му към актьорството доведоха до някои от най-запомнящите се поредици от преследвания с коли и мотоциклети в историята на филмите. От Bugatti Veyron до Ferrari 250 GTO, Круз е карал някои от най-скъпите и ексклузивни коли в света на екрана. Неговата екранна персона като високооктанов екшън герой го превърна в световна икона, а любовта му към скоростта циментира статута му на една от най-големите филмови звезди. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии