1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

СПЕЦИАЛНО: Григор Димитров в бизнеса: Най-важно е отношението (ВИДЕО)

СПЕЦИАЛНО: Григор Димитров в бизнеса: Най-важно е отношението (ВИДЕО)

Има компании, които ми предлагат много повече, но не ги ли усещам, не влизам в подобни отношения

Григор Димитров е една от най-големите звезди в света на мъжкия тенис за последните повече от 10 години. Той е един от най-добрите спортисти в историята на България.

Играта му на корта винаги се е гледала под лупа, но освен превъзходен с ракета в ръка, Димитров е известен и със своите много внимателно подбирани винаги бизнес начинания и спонсорски сделки.

Снимка: Евгений Милов

По време на краткия си престой у нас, Григор даде ексклузивно интервю пред водещата и репортер от спортната редакция на bTV Гергана Гунчева.

Цялото 30-минутно интервю може да гледате отново ТУК:

Повод за завръщането на първата ни ракета в България беше откриването на магазин в София на един от основните му спонсори – френската фирма за елитно спортно облекло „Лакост“ .

С тази компания Димитров подписа през миналото лято, а сътрудничеството между двете страни върви изключително успешно.

Снимка: Евгений Милов

Но как спортна суперзвезда, която по официални данни от Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) е спечелил от наградни фондове в турнири в цялата си кариера близо $26 млн. (в това число не влизат приходите от спонсорски сделки)?

Как си подбираш спонсорите и по какви критерии го правиш?

Този въпрос отправи Гергана Гунчева към Григор Димитров по време на интервюто.

Снимка: Евгений Милов

"Отношението е много важно за мен. Имал съм предложения от различни компании, които примерно дават много повече като цяло, но ако не усещам добрата връзка, ако не усещам, че можем да работим заедно, аз не искам да го правя", откровен е един от най-добрите тенисисти в света през последното десетилетие в своето интервю пред Гергана Гунчева.

Григор Димитров изповядва тази философия не само в бизнес решенията си, но и в живота.

"Така съм във всичко в живота си. Ако не го усещам, ако нямам това чувство към човека, или към компанията, или към хората, с които ще работя, аз просто не искам да влизам в подобна връзка", допълва първата ни ракета по време на 30-минутното си интервю за bTV.

Съвсем естествено, най-ценното за човек, който е на път в 300 дни от годината, днес се буди в Париж, утре заспива в Ню Йорк, а след още два дни е в Пекин, е времето.

"Времето е прекалено ценно. Особено по начина, по който пътуваме непрестанно. Ти трябва да отделиш време за спонсорите си. Трябва да отделиш време за семейството си, за приятелите си. За мен, това е едно от най-важните неща. Но от друга страна, ако го правиш и от другата страна не е същото, някак си за мен се губи цялата стойност", категоричен е Димитров.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии