1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Красиви и успешни - това са най-богатите жени през 2023 г.

Блясък

Те са постигнали забележителен успех в съответните си кариери

Холивуд е дом на някои от най-богатите жени в света. Тези изключително богати жени са натрупали огромни богатства чрез доминирането си в киното, телевизията, музиката и бизнеса. Тези жени са постигнали забележителен успех в съответните си кариери и са превърнали своята слава и бизнес проницателност в значително богатство, затвърждавайки позициите си на едни от най-богатите жени в Холивуд, пише The richest. 

Ето кои са най-богатите жени в севта:

Рийз Уидърспун - 400 милиона долара

Уидърспуун е известен американски продуцент, актриса и предприемач в развлекателната индустрия. Рийз Уидърспун има успешна актьорска кариера, продължила няколко десетилетия. Уидърспуун се появява в множество комерсиално успешни филми и телевизионни сериали. Нейните актьорски роли, включително тези в хитови филми като Legally Blonde, Sweet Home Alabama и Walk the Line, са й спечелили значителни суми пари. Уидърспун е съосновател на Pacific Standard, продуцентска компания, която по-късно става Hello Sunshine. Чрез тази компания тя продуцира различни успешни филмови проекти.

Ашли Олсен- 500 милиона долара

Ашли има приблизителна нетна стойност от 500 милиона долара. Заедно със сестра си близначка Мери-Кейт, Ашли стана известна като дете-актриса в Пълна къща през 90-те години. След това близнаците Олсен изградиха доходоносна марка, лицензирайки името си за филми, списания, дрехи, аромати и много други. През 2006 г. те създават модни марки от висок клас The Row, Elizabeth и James. Богатството на Ашли идва от тяхната двойна развлекателна и модна империя и разумни инвестиции. Въпреки че днес живее далеч от светлината на прожекторите, Ашли Олсен тихомълком е натрупала състояние от половин милиард долара заедно със сестра си близначка.

Опра Уинфри- 3,5 милиарда долара

Опра има приблизителна нетна стойност от 3,1 милиарда долара, а нейната собствена мрежова империя е дом на една от най-богатите и влиятелни жени: Опра Уинфри. Името й стана известно благодарение на ролята й на водеща на шоуто на Опра Уинфри. Използвайки нейната слава, бяха създадени Oprah Winfrey Network, O Magazine и нейната успешна продуцентска компания. Освен това акциите, които притежава в Weight Watchers и нейният дял в Discovery, струват стотици милиони долари.

Снимка: Getty Images
Дина Мерил- 5 милиарда долара

Дина Мерил натрупа състояние от 5 милиарда долара преди смъртта си през 2017 г. Тя беше наследницата на империята Post Cereals. По време на дългата си шест десетилетия актьорска кариера Мерил участва в няколко филма и телевизионни предавания, като често използва богатството си, за да финансира сама продукции. Наред с актьорството, тя и съпругът й Тед Хартли се впускат в бизнеса. Тяхната развлекателна компания RKO остава печеливша днес. Мерил натрупа едно от най-големите лични богатства в историята на Холивуд, с около 5 милиарда долара нетна стойност, благодарение на своето наследство и проницателно финансово управление.

Джами Герц- 8 милиарда долара

Джами е американска актриса и филантроп, известна с работата си в киното и телевизията. Славата на Джами във филми/телевизионни предавания от 1980 г. като The Lost Boys и Square Pegs идва, когато Герц се жени за милиардера Тони Реслер, съосновател на Ares Management. Основан от нея, фондът с нестопанска цел Giving Back Fund е акционер в Атланта Хоукс. С връзките си с Ares, Джами се превърна в една от най-богатите жени в сектора на развлеченията, като може да се похвали с приблизително състояние от 8 милиарда долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии