1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Колко струва да се гмуркаш в първия подводен музей на Турция? (СНИМКИ)

Блясък

Подводният музей се състои от колекция от 117 скулптури

Първият подводен музей в Турция се намира близо до Сиде, Анталия, на дълбочина 11, 18 и 24 метра. Открит е през 2015 г. и  хиляди хора посещават музея годишно.

Подводният музей в Сиде отвежда любителите на гмуркането на епично пътешествие в сините води със своята колекция от 117 скулптури.

Темите на скулптурите в музея са изображения на Войната за независимост и битката при Галиполи, Мевлана и неговите въртящи се дервиши, храма на Аполон и бога на морето Посейдон, керваните от камили, превозващи зърно и храна за търговия от Сиде в миналото и децата, които са загубили живота си в морето по време на сирийската война по време на пътуването си, за да избягат от страната.

Сред статуите най-интересната творба е гигантската статуя на Посейдон, която е дълга три метра и половина и тежи 50 тона.

Този музей е вторият подводен музей в света. Скулптурите, които са изработени от материали, подходящи за под вода служат и като естествен риф за морските обитатели, без да нарушават баланса на природата.

Подводният музей в Сиде, който направи Манавгат и Анталия известни по целия свят в културния туризъм, се посещава средно от 10 хиляди души всяка година. Музеят е бил домакин на над 70 000 посетители от 2015 г. насам.

Как мога да стигна до подводния музей в Сиде?

Намира се на около 60 км от летище „Сиде Анталия“ и на 75 km от междуградския автобусен терминал на Анталия. Транспортът може лесно да бъде осигурен с автобуси от центъра на града до Манавгат.

Такси за гмуркане в подводния музей в Сиде

Таксите за гмуркане са 45 долара за възрастни, 45 долара за деца на възраст 7-12 години и безплатно за деца на възраст 0-6 години.

Важно е посетителите, които искат да посетят музея, да имат професионален сертификат за гмуркане.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии