Катар ще построи огромен плаващ луксозен курорт, който постоянно ще се върти в океана (ГАЛЕРИЯ)

Блясък

Луксозният хотел ще разполага с игрище за мини голф и стъклен под, за да могат гостите да наблюдават водните обитатели под него

 

Богатите на петрол държави в Близкия изток строят мегакурорти, за да насърчат туристите да посещават техните страни.  

Луксозен хотел в Катар

Катар е поредната арабска страна, която публикува плановете си за изграждане на огромен плаващ луксозен курорт с площ 8,6 хектара, разположен в Доха на Персийския залив. Наречен The Eco-Floating Hotel, той е създаден с намерението да използва минимално количество енергийни загуби с нулеви отпадъци, съобщава unilad.com.

Според Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS), компанията, която е разработила проекта, това ще бъде петзвезден хотел със 152 стаи и е „вдъхновен от морето“.

В него се казва: „Благодарение на характерната си движеща се функция той генерира електрическа енергия, като се върти около позицията си в зависимост от водното течение и предоставя на потребителите различни перспективни преживявания.“

Курортът ще се върти бавно 24 часа в денонощието и в този процес ще генерира електроенергия, като поддържа позицията си с помощта на „динамична система за позициониране“.
Ще има три начина, по които гостите ще могат да посетят хотела: през кея, който е свързан с брега, с лодка или дори с хеликоптер - защото подобен луксозен хотел е предназначен за богатите.

Във вътрешността на хотела рецепцията и фоайето с площ 7500 кв.м. ще има стъклен под, за да могат гостите да виждат водния живот отдолу, и ще водят към всяка от големите стаи.
Всяка стая ще има просторен балкон, а благодарение на лекото завъртане на хотела гостите ще имат 360-градусова гледка към околностите на курорта.

На територията на курорта има игрище за мини голф, закрит басейн, фитнес зала, СПА център и сауна, а отвън гостите ще могат да намерят баскетболно игрище и открит басейн.

 

Дизайнерите, които стоят зад The Eco-Floating Hotel, се надяват той да бъде открит още през следващата година.
Това се случва в момент, когато Саудитска Арабия планира да изгради футуристичен мегаполис без нуждата от автомобили - което вече е струвало на кралството 1,3 трилиона долара.
Преди седем години страната публикува плановете си за създаване на мегаполиса NEOM, който ще се захранва единствено с възобновяема енергия и няма да има нужда от пътища, а строителството на The Line вече е започнало - той ще се намира на брега на Червено море и ще бъде един 170-километров и 200-метров град без автомобили.

Очаква се комплексът да бъде завършен до 2045 г.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Бизнес Видео Подкаст