1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

„Без имейли след 19:00 ч.“: Една жена постави ясни граници в бизнеса

Блясък

"Не съм спала от години", каза Шустерова, осъзнавайки, че се е довела "до предела на психиката си".

Лия Шустър Биър дава на служителите си допълнителни две седмици ваканция годишно, защото през това време няма много работа.

През двадесетте си години Лия Шустър Биър, често работи часове след часове. Работната ѝ седмица се състои от работа по 100 часа в Goldman Sachs, работа в стартъп за социално въздействие в Бостън, завършване на магистърска степен в бизнес училище и жонглиране с извънкласни дейности и стажове, казва "Денар". 

Но няколко месеца преди 30-ия ѝ рожден ден ѝ казват, че има рядка форма на неходжкинов лимфом (вид рак). Тя премина през шест кръга химиотерапия и когато по-късно същата година открива, че ракът се е върнал, се подлага на радиация и трансплантация на стволови клетки, което я принуждава да си вземе почивка от забързания си живот и работа.

Когато силите ѝ възвръщат, тя има време да обмисли предишния си начин на живот.

"Не съм спала от години", каза Шустерова, осъзнавайки, че се е довела "до предела на психиката си".

Няколко месеца в ремисия, преди три години, за да бъдем точни, тя основа "Алула", онлайн пазар за продукти, които помагат на настоящи и бивши пациенти с рак да се справят със симптомите на тяхното лечение.

Тя събира 2 милиона долара за компанията и сега ръководи екип от трима души.

Дори като предприемач, Шустер-Биър е очертала ясни граници между работата си и останалата част от живота си. Ето някои от правилата, които тя е въвела, за да гарантира, че никой не работи от 5 сутринта до 22 часа вечерта, както тя някога.

Работно време

„След 19 ч. не трябва да се изпращат имейли и да се организират срещи на работното място“ - обяснява младата жена, която започва работа около 10 ч. и я приключва в 19 ч.

Ако някои от служителите трябва да останат до късно на работа, те са длъжни да планират имейлите за следващия ден, започвайки от 8 часа.

„Взех това решение, за да мога да спя през нощта и да не се занимавам с имейли“, обяснява Лия и казва, че тази система работи перфектно. „Същото правило важи и за почивните дни.“

Колективен отпуск

Освен, че всеки служител в платформата "Алула" има 20 дни годишен отпуск и неограничен брой болнични, компанията излиза и в колективен отпуск веднъж годишно.

Като еднократна политика Лия дава на всеки служител на „Алула“ допълнителна седмица почивка през май. Компанията затваря и последната седмица на август и последната седмица на декември всяка година.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии