
Верига ресторанти пуска на пазара нов сос, който да привлече потребители от поколение Z
Според проучване, младите имат изявен афинитет към пикантното
Вижте цените на кои храни се променят
Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се повиши тази седмица с 0,34 на сто до 2,346 пункта. От началото на годината равнището му се вдига с 1,28 на сто, пише БТА.
Оранжерийните домати поскъпват с 4,7 на сто до 3,35 лева за килограм.
Оранжерийните краставици поскъпват с 5,7 процента и се купуват 4,48 лева за килограм. Червените чушки добавят към цената си с 2,7 на сто до 3,84 лева за килограм в края на седмицата.
Картофите се продават по 1,25 лева за килограм, а морковите скачат с 4,6 процента и се търгуват по 1,14 лева за килограм. Зелето вдига цената си с 1,2 на сто до 0,86 лева за килограм.
Ябълките поевтиняват с 0,7 на сто и се купуват по 1,38 лева за килограм. Цената на лимоните пада с 15 стотинки до 2,50 лева за килограм. Портокалите поевтиняват с 5 стотинки и се търгуват по 1,75 лева за килограм, мандарините се купуват по 2,20 лв./кг. Бананите поевтиняват с 6 стотинки и се продават по 3,14 лева за килограм.
Кравето сирене поевтинява с 0,2 на сто и се търгува по 11,18 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" се продава по 18,04 лева за килограм.
Олиото поевтинява с 11 стотинки продава по 4,08 лева за литър.
Пакетче краве масло от 125 грама поевтинява с 0,4 на сто и се търгува по 2,83 лева. Пилешкото месо пада с 0,5 на сто до 6,12 лева за килограм. Захарта поскъпва с 0,8 на сто и се продава по 2,54 лева за килограм в края на седмицата.
Брашно тип "500" поевтинява с 2,9 на сто и се търгува по 1,32 лева за килограм.
Оризът се купува по 2,96 лева за килограм. Яйцата се продават по 0,38 лева за брой на едро в края на седмицата.
Според проучване, младите имат изявен афинитет към пикантното
Спирането цели да се адаптира темпото на производство към „трудния“ европейски пазар
Приходите на компанията от реклама за последното тримесечие са 46,5 милиарда долара