1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

За 10 млн. лв.: Летище София търси кой да обнови информационната му система

БГ Бизнес

Системата за управление на летищните операции - AOMS е гръбнакът на дигиталните процеси на летището

Главната информационна система на летище София ще бъде изцяло сменена в следващите месеци. Междунаросни IT компании, включително български могат да заявят интерес в периода от 18 ноември до 2 декември и да подадат оферти до 23 декември, съобщават от аерогарата.

Системата за управление на летищните операции - AOMS е гръбнакът на дигиталните процеси на летището и обхваща дейностите от регистрация за полет, управление на полетните изходи, салоните за гости, самолетните стоянки, полетната информация и много други операции на територията на аеропорта, свързани с обслужване на пътници, самолети и багаж.

Новата система трябва да позволи значително по-ефективно управление на ресурсите и ще замести голямо количество остарели ръчни процеси, които се изпълняват в момента.

Това е поредната голяма IT система, за която летището обявява международен търг като част от плана си за дигитална трансформация на стойност над 10 млн. лв. Дигитализацията на процесите, включва внедряване на нови системи, нов сайт и мобилно приложение. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии