1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Вдигнаха с 20% заплатите на всички служители в НДК

Вдигнаха с 20% заплатите на всички служители в НДК

Увеличава се и платеният годишен отпуск и цената на нощния труд

Петнадесет дни след като постъпи в длъжност новият съвет на директорите на Националния дворец на културата реши да увеличи заплатите на всички служители в дружеството с 20%. Решението влиза в сила със задна дата - от 1 февруари. 

Работещите в НДК още в началото на март ще усетят промяната в заплащането. Промяна ще има и в социалните придобивки - ще бъде увеличена и цената на нощния труд - от 1,50 на 2 лв., съобщиха от пресцентъра на НДК.

Служителите ще получат и още 2 дни платен годишен отпуск и така той става 27 дни, а не 25, както беше преди това. 

Кога за последно са увеличавани заплатите в НДК?

За последните 8 години увеличение на заплатите е имало само веднъж - през 2019 г. Тогава трудовите възнаграждения са били вдигнати с 6%, но само на някои служители. През април 2023 г. са изравнени основните заплати по длъжности. 

Новото ръководство на НДК

Припомняме, че на първото си заседание за 2024 г. членовете на новото ръководство на НДК избраха Андрияна Петкова за изпълнителен директор, а Иванка Веселинова за председател на Съвета на директорите.

Според визитката на Министерството на културата Петкова е завършила "Маркетинг и мениджмънт" в УНСС. В продължение на 14 години е била издател на собствено списание за дизайн. Заедно с това е организирала над 30 самостоятелни изложби на съвременно българско изкуство из целия свят, а по същото време е инициирала и наградите "Славяна" за цялостно творчество в живописта под егидата на президента.

В продължение на 12 години е била бизнесдама, а през 2020 г. създава първата стрийминг платформа за сценични изкуства - 7Arts.bg, в която има достъп до театрални, оперни, кино, фолклорни и балетни заглавия.

Във ВИДЕОТО можете да видите къде са най-високите средни заплати в България!

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии