1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

ECTAA избра България за предпочитана туристическа дестинация в Европа за 2024 г

ECTAA избра България за предпочитана туристическа дестинация в Европа за 2024 г

Инициативата съвпада с премахването на контрола по вътрешните въздушни и морски граници и приветстване на страната в Шенгенското пространство

България е определена за „Предпочитана дестинация“ за 2024 г. от Европейските асоциации на туристическите агенти и туроператорите (ECTAA).

В сътрудничество с българското Министерство на туризма и АБТТА (Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти), ECTAA има за цел да представи България като завладяваща дестинация в Европа, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Снимка: iStock

Според News.gtp министерството на туризма на България получава възможността да покаже разнообразните предложения на страната пред около 80 000 професионалисти в областта на пътуванията от ЕС. Тази инициатива ги насърчава да разглеждат България като топ избор за техните клиенти, подчертавайки статута ѝ на топ дестинация.

Изразявайки оптимизъм, генералният секретар на ECTAA Ерик Дрезин каза, че вярва, че България има потенциала да се превърне в една от най-конкурентните страни в европейския туризъм, предлагайки на летовниците едно напълно ново изживяване.

Снимка: Ладислав Цветков

ECTAA обяви своя ангажимент да стане „истински партньор“ през следващите месеци, като активно участва в програми за промоция на пътувания и туризъм в България. Това включва улесняване на достъпа до пазара за туристически агенти и туроператори в ЕС, за да си сътрудничат с местни компании за управление на дестинации и други партньори.

Като част от програмата „Предпочитана дестинация“ ECTAA планира да организира и онлайн информационни гишета, съобразени с промоционалните цели на българското Министерство на туризма, специално предназначени за туристически агенти и туроператори. Освен това нарастващото присъствие в социалните медии има за цел да засили привлекателността на България.

Снимка: Ладислав Цветков

Инициативата на ECTAA съвпада с неотдавнашното споразумение между страните-членки на ЕС за премахване на контрола по вътрешните въздушни и морски граници с България и приветстване на страната в Шенгенското пространство. Очакваното присъединяване към Шенгенското пространство ще подобри пътуването, търговията и туризма в България.

Миналия месец министър-председателят на България Николай Денков потвърди присъединяването на България и Румъния към Шенгенската зона по въздух и море от март 2024 г. Дискусиите относно сухопътните граници обаче ще продължат през цялата година.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии